DSP Dâmboviţa anunţă care sunt spitalele din judeţ unde vor fi trataţi pacienţii cu coronavirus

DSP Dâmboviţa anunţă care sunt spitalele din judeţ unde vor fi trataţi pacienţii cu coronavirus

DSP Dâmboviţa anunţă, vineri, într-un comunicat de presă, care sunt spitalele din judeţ care vor trata pacienţi cu coronavirus.

COMUNICAT DE PRESĂ

Având în vedere  contextul epidemiologic  actual, la nivelul judeţului Dâmboviţa, în ultimele 24 de ore, au intrat în autoizolare la domiciliu 419 persoane asimptomatice şi 21de persoane în carantină instituţionalizată.

Tot în contextul pandemiei COVID-19, Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa a înaintat spre aprobare Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, următorul plan privind organizarea sistemului spitalicesc :

Secția exterioară Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște,  va deveni secție suport pentru pacienții COVID-19.

Urgențele medico-chirurgicale COVID-19, precum şi  gravidele cu risc obstetrical crecut, confirmate COVID-19, vor beneficia de asistenţă medicală de specialitate în pavilionul Ortopedie-Traumatologie al SJU Târgovişte.

Pentru pacienţii dializaţi COVID-19 este desemnat Centrul de  Hemodializă al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, cu acces separat şi care este amplasat la parterul ambulatoriului de specialitate, aflat pe versantul opus al intrărilor principale ale spitalului.  Pacienţii dializaţi care nu sunt infectaţi cu COVID 19, vor fi preluaţi de cele două centre de dializă private din Târgovişte.

Pavilionul central al Spitalului Orășenesc Pucioasa va fi spital suport pentru infecţia COVID-19.

Gravidele fără risc, confirmate COVID-19, vor fi preluate de Secția exterioară OG a Spitalului Municipal Moreni.

Bolnavii psihici COVID -19 vor fi internaţi într-un pavilion special destinat din cadrul Secţiei exterioare Ochiuri–Gura Ocniţei a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte.

Pentru suplimentarea  resursei umane va fi delegat/detașat personal medical din toate unităţile sanitare cu paturi, cu prioritate din spitalele neimplicate în gestionarea cazurilor COVID-19, în funcţie de necesitate.

DIRECTOR EXECUTIV,                                       COMP. RELAŢII PUBLICE,

Dr. Sorin STOICA                                                    Cons. Marinela POPA

error: Conţinut protejat !!