DSP Dâmboviţa: Două cazuri de gripă porcină, la nivel judeţ

DSP Dâmboviţa: Două cazuri de gripă porcină, la nivel judeţ

Două cazuri de gripă porcină, de tip AH1 pdm 09, au fost descoperite la nivelul judeţului Dâmboviţa, la pacienţi de 23, respectiv 53 de ani, se arată într-un comunicat de presă al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dâmboviţa.

Alte trei persoane sunt suspectate de acelaşi tip de gripă.

”În cadrul sistemului de supraveghere de rutină a infecţiilor respiratorii şi a gripei, Institutul Cantacuzino a confirmat diagnosticul de gripă AH1 pdm 09 pentru două persoane adulte. Pacienţii cu vârsta de 23 şi 53 de ani s-au internat pe Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, unde au primit tratament de specialitate. Sunt persoane care nu s-au vaccinat antigripal. La momentul actual aşteptăm rezultatul Institutului Cantacuzino pentru încă trei suspiciuni de gripă”, se arată în comunicatul DSP Dâmboviţa.

În document, instituţia face mai multe recomandări: evitarea staţionării în frig timp îndelungat; evitarea pe cât posibil a locurilor cu aglomeraţie umană; evitarea intrării în contact cu persoanele bolnave; evitarea automedicaţiei; intensificarea regulilor de igienă personală şi colectiv; triajul epidemiologic la intrarea în colectivitate.

În cazul apariţiei unei boli respiratorii acute febrile, DSP Dâmboviţa recomandă izolarea la domiciliu a bolnavului; purtarea de mască de protecţie care să acopere nasul şi gura; contactarea imediată a medicului de familie sau a unui specialist din Secţia de boli infecţioase.

”Campania de vaccinare antigripală gratuită a persoanelor cu risc mare de a contacta boala este în derulare, iar pentru sezonul 2015-2016, Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa i-au fost repartizate 21.020 de doze de vaccin antigripal, din care au fost imunizate 17.652 de persoane”, se mai aratăîn comunicatul DSP Dâmboviţa.

error: Conţinut protejat !!