DSP Dâmboviţa: O persoană de 78 de ani, diagnosticată cu gripă, a murit

DSP Dâmboviţa: O persoană de 78 de ani, diagnosticată cu gripă, a murit

Un bărbat de 78 de ani, internat la secţia Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Dâmboviţa, diagnosticat cu gripă a murit.

”Au fost confirmate (în perioada 29 ianuarie – 4 februarie, n.r.) de către Laboratorul Institutului Cantacuzino şi 5 cazuri de gripă, din care patru cazuri cu virus gripal tip B, toate la persoane adulte şi un caz cu virus gripal tip A/H1n1 pdm 09, la un copil în vârstă de 3 ani, iar o persoană diagnosticată cu gripa pdm 09 a decedat”, se arată într-un comunicat al DSP Dâmboviţa, remis marţi.

Conform directorului DSP Dâmboviţa, Sorin Stoica, în total, de la începutul anului, la nivelul judeţului, au fost înregistrate 11 cazuri de gripă.

Faţă de săptămâna anterioară, în perioada 29 ianuarie – 4 februarie, a crescut numărul cazurilor de infecţii acute ale căilor respiratorii, de la 600 la aproape 800. Conform datelor DSP Dâmboviţa, s-au înregistrat, în perioada 29 ianuarie – 4 februarie, 895 de viroze respiratorii, iar dintre acestea 774 au fost cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, cu 16 internări şi 121 au fost pneumonii, cu 6 cazuri internate.

”Reamintim populaţiei că gripa este o boală acută infecţioasă foarte contagioasă, care se transmite pe cale aeriană (direct prin tuse sau strănut şi indirect prin obiecte proaspăt contaminate) şi care se manifestă prin simptome respiratorii şi fenomene toxice generale, putând evolua uneori spre forme grave. De aceea, DSP Dâmboviţa recomandă tuturor persoanelor să respecte regulile de igienă personală şi colectivă şi să se adreseze medicului de familie la primele semne de boală (febra 39-40 Grade Celcius, frisoane, cefalee, dureri musculare, astenie fizică, congestionarea faringelui, răguşeală până la afonie, tuse frecventă uscată obositoare, inapetenţă, greţuri, vărsături)”, se mai arată în comunicatul DSP Dâmboviţa.

error: Conţinut protejat !!