DSP Dâmboviţa: Peste 1.300 de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare; numărul, în uşoară creştere

DSP Dâmboviţa: Peste 1.300 de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare; numărul, în uşoară creştere

Peste 1.300 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare au fost înregistrate în perioada 21-27 ianuarie, în uşoară creştere faţă de săptămâna anterioară, informează, miercuri, DSP Dâmboviţa.

Conform sursei citate, 40 de cazuri cu simptomatologie asemănătoare gripei au necesitat internare.

”Numărul îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii şi-a păstrat trendul ascendent, astfel că, pentru perioada de  monitorizare 21-27 ianuarie 2019, au fost diagnosticate 1.339 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare din care 36 de cazuri internate, 212 cazuri de pneumonie, din care 23 de cazuri internate şi 140 de cazuri cu o simptomatologie asemănătoare gripei din care 40 au necesitat spitalizare”, precizează DSP Dâmboviţa.

În data de 25 ianuarie DSP Dâmboviţa a anunţat şi un caz de deces la o femeie de 33 de ani diagnosticată cu gripă.

”Ţinînd cont de contextul epidemiologic actual care a determinat declararea la nivel naţional a epidemiei de gripă, pentru a preveni îmbolnavirea, facem următoarele recomandari: nasul şi gura vor fi acoperite cu batista personală în timpul strănutului sau al tuşitului; mâna nu va fi dusă la ochi sau la gură decât după ce a fost spălată cu apă şi săpun; se vor evita aglomeraţiile umane; se va evita contactul apropiat cu persoanele care prezintă semene clinice evidente de afecţiuni respiratorii (febră, ochi congestionaţi, tuse, strănut); curăţaţi şi dezinfectaţi frecvent suprafeţele dure, cum ar fi mânerele uşilor”, anunţă DSP Dâmboviţa.

Cei care prezintă semene de boală sunt sfătuiţi să se meargă la medicul de familie pentru stabilirea diagnosticului şi a conduitei terapeutice.

”Recomandăm imunoprofilaxia cu vaccinuri antigripale care este singura metodă eficientă de prevenire a gripei”, precizează DSP Dâmboviţa.

error: Conţinut protejat !!