DSP Dâmboviţa: Şase focare familiale şi 26 cazuri de COVID-19, urmare a cererii de externare sau a refuzului internării

DSP Dâmboviţa: Şase focare familiale şi 26 cazuri de COVID-19, urmare a cererii de externare sau a refuzului internării

DSP Dâmboviţa anunţă, într-un comunicat de presă, remis luni, că sunt şase focare familiale active cu un total de 26 de cazuri de COVID-19, ca urmare a cererii de externare sau a refuzului internării a persoanelor pozitive.

„Judeţul Dâmboviţa se confruntă în ultimele 2 săptămâni cu o creştere a numărului de cazuri SARS- CoV- 2 pozitive, pe fondul: relaxării măsurilor restrictive instituite în perioada stării de urgenţă în diferite sectoare de activitate; existenţei unui număr mare de focare de colectivitate; (…) deciziei personale a pacienţilor internaţi de a se externa la cerere, sau a persoanelor pozitive care refuză internarea şi care rămân în familie/comunitate, decizie care a generat până acum  un număr de 6 focare de familie active, totalizând 26 cazuri pozitive„, precizează DSP Dâmboviţa.

Conform sursei citate, o altă cauză a numărului mare de cazuri este creşterea numărului de testări profilactice la nivelul centrelor rezidentiale pentru persoane adulte şi copii, conform metodologiei de supraveghere a sindromul respirator acut cu noul coronavirus SARS- CoV-2.

Printre motivele creşterii numărului de cazuri cu noul coronavirus în judeţ, DSP Dâmboviţa mai identifică: decizia societăţilor comerciale de a testa profilactic un număr cât mai mare de angajaţi în detrimentul izolării la domiciliu a contacţilor direcţi ai cazurilor confirmate; nerespectarea recomandărilor de autoizolare la domiciliu a persoanelor contacte directe ale unor cazuri confirmate, ca urmare a ultimelor modificări legislative; nerespectarea de către populaţie a regulilor de distanţare fizică, a celor de igienă personală, precum şi nepurtării măştii de protecţie ori a utilizării acesteia în mod necorespunzator; accentuarea gradului de mobilitate al populaţiei având în vedere sezonul estival.

La nivelul judeţului, au fost în ultimele 24 de ore 30 de noi cazuri de COVID-19, numărul total ajungând la 965. De la începutul pandemiei au decedat 35 de dâmboviţeni.

Conform datelor DSP Dâmboviţa sunt în total 73 de persoane confirmate care refuză internarea şi 38 de persoane confirmate externate la solicitare.

error: Conţinut protejat !!