Electoral: Deputatul Iulian Vladu propune acordarea unui ajutor de şomaj persoanelor cu peste 35 de ani vechime, care nu îşi mai găsesc un loc de muncă

iulian-vladu

Deputatul PNL Iulian Vladu, membru al „Comisiei pentru muncă şi protecţie socială” a Camerei Deputaţilor, susţine acordarea unui ajutor de şomaj persoanelor cu peste 35 de ani vechime neîntreruptă în muncă şi care nu îşi mai pot găsi un loc de muncă. Propunerea urmăreşte modificarea legislaţiei în aşa fel încât persoanele care îndeplinesc criteriile să fie sprijinite de stat pentru a-şi putea asigura traiul zilnic.

„Este nevoie de un sistem de protecţie al persoanelor trecute de 50 de ani şi care îşi găsesc foarte greu un loc de muncă, deşi îşi doresc o viaţă activă. Persoanelor care s-au aflat în câmpul muncii 35 de ani şi au cotizat la buget ajutorul le poate asigura condiţii minime de viaţă până la atingerea vârstei de pensionare, în lipsa unei posibilităţi de angajare”, a declarat Iulian Vladu.

Conform propunerii, persoanele care au 35 de ani vechime neîntreruptă în muncă ar putea beneficia de un ajutor de şomaj până la împlinirea vârstei de pensionare, dacă nu reuşesc să se angajeze, sub condiţia acceptării locurilor de muncă oferite de AJOFM şi participării la cursuri de recalificare profesională. Cuantumul propus al indemnizaţiei este de 75% din valoarea indicatorului social de referinţă, la care se adaugă o sumă calculată prin aplicarea asupra mediei salariului de bază brut pe ultimele 12 uni din stagiul de cotizare, a unei cote procentuale de 10%.

error: Conţinut protejat !!