Electoral: Iulian Vladu (PNL) susţine reducerea vârstei de pensionare pentru cei care locuiesc în zonele cu poluare remanentă

iulian-vladu-electoral

Membru al „Comisiei pentru muncă şi protecţie socială” a Camerei Deputaţilor, Iulian Vladu luptă pentru a creşte numărul localităţilor al căror locuitori pot benefica de modificarea articolulu 65, aliantul 5, din Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.

“Art 65, (5) – Persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în zonele afectate de poluarea remanentă datorită extracţiei şi prelucrării minereurilor neferoase cu conţinut de cupru, plumb, sulf, cadmiu, arseniu, zinc, mangan, fluor, clor, a pulberilor metalice, precum şi a emisiilor de amoniac şi derivate, respectiv Baia Mare, Copşa Mică, Zlatna şi Târgu Mureş, pe o rază de 8 km în jurul acestor localităţi, beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani”

Deputatul Iulian Vladu susține introducerea pe lista localităților beneficiare și a orașelor Fieni şi Râmnicu Vâlcea. De modificarea legii ar beneficia și locuitorii comunelor din jur. În cazul Fieniului, beneficiari ar fi şi locuitorii orașului Pucioasa, având în vedere situarea acestuia în limita celor 8 kilometri.

„Sper că în actualul legislativ propunerea să se bucure și de sprijinul altor colegi deputați. Din păcate, până acum alţi parlamentari de Dâmboviţa nu au fost interesați de susținerea acestui demers, cu toate că el este deosebit de important pentru locuitorii din Fieni și împrejurimi, mai ales că zona este una defavorizată”, a precizat Iulian Vladu.

Deputatul Iulian Vladu este al doilea pe lista de candidaţi pe care PNL Dâmboviţa o propune pentru Camera Deputaţilor în alegerile generale din 11 decembrie.

error: Conţinut protejat !!