Eugen Teodorovici, la Târgovişte: Formularele online se depun la etajul 2, nu era o glumă, ci realitate; nu mi-a venit să cred

Eugen Teodorovici, la Târgovişte: Formularele online se depun la etajul 2, nu era o glumă, ci realitate; nu mi-a venit să cred

Ministrul de Finanţe, Eugen Orlando Teodorovici, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, la Târgovişte, că acea expresie ”formularele online se depun la etajul 2” nu era o glumă, era chiar o realitate.

Ministrul a fost întrebat de jurnalişti dacă se va investi în sistemul informatic şi i s-a adus aminte că circula în mediul online expresia: ”formularele online se depun la etajul 2”.

”Să ştiţi că asta nu era o glumă, chiar era o realitate. Se primeau online, se printau, se luau din nou la mână. Când am auzit asta nu mi-a venit să cred. Dar asta e”, a spus Teodorovici.

Acesta a adăugat că anul viitor formularele la fisc se vor depune online.

”Obligatoriu (se va investi în sistemul informatic, n.r.) pentru că fără zona asta de IT toată partea de infrastructură nu poate exista şi orice reformă nu poate fi posibilă (…). Persoane fizice, astăzi sunt cam 700.000 de deponenţi de formulare, din care maxim 5% sunt online. Până la finalul lunii martie anul viitor, nu că trebuie să inversăm raportul, trebuie să îi facem pe toţi să fie online. Pentru că anul viitor este toată lumea online. E normal să fie aşa, e secolul 21”, a precizat Teodorovici.

Ministrul a spus că nu e mulţumit de cum funcţionează direcţiile de finanţe din teritoriu.

”Nu o să fiu niciodată mulţumit, oricât de bine ar fi, nu o să fiu niciodată mulţumit. Eu mă uit şi văd percepţia publicului larg vizavi de fisc şi asta vorbeam cu colegii mei (…). Trebuie obligatoriu să schimbăm această percepţie în rândul populaţiei. Cum? Păi să nu mai ceri ce cereai până acum, să fie cât mai simplu, omul să nu se mai deplaseze, să nu se mai încurce în fel de fel de declaraţii, formulare, autorizaţii, certificate fiscale pe care să le ceară, că e firmă, că e persoană fizică, nu contează”, a afirmat Teodorovici.

Ministrul de Finanţe, Eugen Orlando Teodorovici, a participat, vineri, la sediul Consiliului Judeţean Dâmboviţa, la o întâlnire cu reprezentanţii administraţiei publice din judeţ, cu primari şi oameni de afaceri. La finalul întrevederilor a susţinut o conferinţă de presă.

error: Conţinut protejat !!