Explozie Dâmboviţa / Arafat: În jur de 26 de pompieri sunt răniţi după o a doua explozie

Explozie Dâmboviţa / Arafat: În jur de 26 de pompieri sunt răniţi după o a doua explozie

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat, sâmbătă seară, că circa 26 de pompieri au fost răniţi în urma unei a doua explozii care a avut loc şa staţia GPL din Crevedia, judeţul Dâmboviţa, unul dintre ei fiind în stare gravă.

„Iniţial era vorba de 6 persoane care au fost afectate, persoane civile, din care cinci sau 6, e în dinamică situaţia, (…) intubate. A fost un stop cardiac la o persoană care nu era direct corelată cu incendiul propriu-zis, (…) dar a fost panicată. Din păcate, aici a fost a doua explozie, după a doua explozie avem în jur de 26 de pompieri răniţi, dintre care unul grav, restul în acest moment sunt cu arsuri în diferite zone ale nivelul corpului, dar care nu au necesitat intubaţie sau îngrijiri critice”, a spus Arafat.

El a precizat că există în continuare pericol de explozie. Prima informaţie, sâmbătă, a fost dată de Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române care a anunţat că pe DN 1A, în localitatea Crevedia, județul Dâmbovița, a avut loc o explozie la o stație GPL. În urma incidentului, circulația rutieră a fost blocată total pe DN 1A, fiind deviată prin localitatea Cocani.

error: Conţinut protejat !!