Fenomenul ciudat pentru care zeci de oameni urcă pe 28 noiembrie pe Platoul Bucegilor

sfinx-piramida

Fenomen ciudat, iluzie optică sau pur şi simplu un ritual venit din timpuri străvechi, pe care unii încă se ambiţionează să îl păstreze?

Deşi nu există o explicaţie clară, în fiecare an, pe 28 noiembrie, zeci de oameni urcă pe Platoul Bucegilor la Sfinx. Cu toţii speră să vadă, la apus, cum razele soarelui contruiesc o piramidă energetică, în jurul chipului sculptat în piatră.

Unii cercetători spun că Sfinxul ar fi cel mai vechi dintre simbolurile noastre sacre. A existat şi pe vremea dacilor care îl venerau pe Zalmoxis. Fenomentul ciudat care adună în fiecare an în ziua de 28 noiembrie zeci de oameni în faţa Sfinxului ar fi legat de o legendă. Ar fi apărut în ziua în care Decebal şi-a ucis fiul, chiar în acest loc, ca sacrificiu ritualic, pentru a-l trimite ca mesager zeilor.

Poveste sau nu, după mai bine de 2000 de ani, mulţi curioşi încă aşteaptă apusul în singura zi în care, spun ei, chipul straniu este îmbrăţişat de razele soarelui care formeaza o piramidă magică. Unii susţin că au văzut-o de multe ori, alţii… niciodată.

error: Conţinut protejat !!