Festivalul concurs ‘Ileana Sărăroiu’ va avea loc la Târgovişte în noiembrie

ileana-sararoiu

Festivalul concurs naţional ”Ileana Sărăroiu” va avea loc în luna noiembrie la Târgovişte, iar cei care vor să concureze sunt aşteptaţi să se înscrie la Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa.

”Festivalul conscurs naţional ”Ileana Sărăroiu” ediţia a IV-a se va desfăşura la Târgovişte, în perioada de 18 – 20 noiembrie 2016, şi îşi doreşte să creeze cadrul necesar lansării profesionale a tinerilor, cultivarea interesului tinerilor interpreţi pentru cântecul popular, pentru culegerea cântecelor vechi şi preluarea lor în repertoriile proprii, prin interpretarea în stil personal, încurajarea dialogului cultural, a cunoaşterii specificului local şi a apariţiei de noi forme de exprimare artistică. Concursul cuprinde secţiunea solişti vocali. Se vor înscrie concurenţi cu vârsta cuprinsă între 16 şi 30 de ani”, se arată într-un comunicat al Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa.

Conform sursei citate, câştigătorii trofeului ediţiilor anterioare nu mai pot participa la concurs.

Fiecare concurent va prezenta în concurs două melodii: o doină sau o baladă şi un cântec cu acompaniament orchestral, ambele reprezentând zona etnofolclorică din care provine  sau o piesă din repertoriul Ilenei Sărăroiu şi va purta costumul autentic al zonei pe care o reprezintă.

Acompaniamentul va fi asigurat de Orchestra Profesionistă „Chindia” a Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa.

”Concurenţii vor trimite fişele de participare până la data de 31 octombrie 2016, pe adresa Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa, Târgovişte, Strada Alexandru Ioan Cuza nr. 15, telefon – fax:  0245 613112, E-mail: office@cjcd.ro”, se mai arată în comunicatul Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa.

Ileana Sărăroiu s-a născut pe data de 25 septembrie 1936, în localitatea Valea Voievozilor, judeţul Dâmboviţa.

”Printr-un repertoriu de cântece populare munteneşti de o deosebită frumuseţe, prin ţinuta scenică şi expresivitatea interpretării a reuşit să impună, în minunatul spaţiu etnofolcloric românesc, trăsăturile specifice zonei noastre. Ileana Sărăroiu reprezintă un adevărat model pentru toţi tinerii care îşi doresc să ajungă interpreţi adevăraţi ai cântecului dâmboviţean”, se mai arată în comunicatul Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa.

error: Conţinut protejat !!