Festivalul de romanţe „Crizantema de Aur” începe joi  la Târgovişte

Festivalul de romanţe „Crizantema de Aur” începe joi la Târgovişte

Festivalul de romanţe „Crizantema de Aur” va avea loc, în perioada 20-22 octombrie 2022, la Târgovişte, 18 concurenţi din România, Republica Moldova, Ucraina, Serbia fiind înscrişi la concursul de interpretare.

Festivalul se va desfăşura la Cinematograful Independenţa din Târgovişte.

La concursul de creaţie participă 15 creatori cu romanţe în primă audiţie selectate în urma preselecţiilor naţionale realizate la Bucureşti, Chişinău şi Cernăuţi.

Festivalul, aflat la ediţia 55, este organizat sub patronajul Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO

„Festivalul Naţional de Interpretare şi Creaţie a Romanţei „Crizantema de aur”, cel mai longeviv festival muzical din România, este organizat neîntrerupt din anul 1968 la Târgovişte, cu scopul promovării romanţei ca gen muzical de patrimoniu al culturii naţionale(…). Precizăm că organizatorii sunt preocupaţi de înscrierea Romanţei în Lista Reprezentativă UNESCO a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanităţii, procedură care se află în atenţia Ministerului Culturii”, se arată într-un comunicat al organizatorilor festivalului.

Tema ediţiei din acest an este „Romanţa – tezaur cultural naţional”.

Concertele vor începe în fiecare seară la ora 18.00 şi vor fi transmise integral în direct de TVR 3 şi TVR Craiova. Seara de Gală va fi transmisă în direct şi de Radio România Antena Satelor.

Organizatorii festivalului sunt Primăria şi Consiliul Local Municipal Târgovişte, Consiliul Judeţean Dâmboviţa, Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa, Teatrul „Tony Bulandra” din Târgovişte, în colaborare cu Ministerul Culturii, Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România şi Uniunea Muzicienilor din Moldova. Direcţia artistică a festivalului este asigurată de Asociaţia Culturală „Cetatea Romanţei” Târgovişte.

error: Conţinut protejat !!