Grindeanu: Se va relua procedura de licitaţie DN 71 Bâldana-Târgovişte-Sinaia

Grindeanu: Se va relua procedura de licitaţie DN 71 Bâldana-Târgovişte-Sinaia

Ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat, luni, la Târgovişte, într-o conferinţă de presă, că se va relua procedura de licitaţie a DN 71 Bâldana-Târgovişte-Sinaia, drum ce presupune lărgirea la patru benzi a tronsonului Bâldana-Târgovişte şi modernizarea drumului Târgovişte-Sinaia.

„DN71 Bâldana-Târgovişte-Sinaia e împărţit în două sectoare, acum lucrurile s-au reluat. În data de 7.01.2022, se transmite către validare licitaţia de proiectare şi execuţie. Depunerile de oferte se vor face până în 21 martie, evaluarea până în 21 iunie, iar noi credem că vom comunica rezultatul procedurii de atribuire, în funcţie de contestaţie, în august 2022. E un proiect pe care ţin foarte mul să îl realizăm (…). Pe sectorul doi, Târgovişte-Sinaia, avem termen limită de depunere oferte 15 ianuarie 2022. În principiu ar trebui să semnăm acest contract, proiectare plus execuţie, dacă nu avem contestaţii, la jumătatea lunii martie”, a precizat Sorin Grindeanu.

Acesta a reamintit că săptămâna trecută a fost semnat contractul de execuţie pentru DN 7 Bâldana-Titu.

DN 71 Bâldana-Târgovişte va fi lărgit la patru benzi pe o lungime de 44,2 km, iar valoarea lucrărilor este de 1,1 miliarde de lei. DN 71 Târgovişte-Sinaia va fi modernizat pe o lungime de 57,4 km, iar valoarea lucrărilor este de 1,3 miliarde de lei.

În luna ianuarie 2021, ministrul USR al Transporturilor de la acea vreme, Cătălin Drulă, spunea că DN 71 nu va fi nici reparat, nici lărgit la patru benzi. Parlamentarii USR de Dâmboviţa au susţinut poziţia ministrului Drulă.

„Anulăm anularea”, a spus, luni, la Târgovişte, Sorin Grindeanu, referindu-se la decizia lui Drulă.

La sediul Consiliului Judeţean Dâmboviţa, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a avut o întâlnire cu primari din judeţ, conducerea CJ Dâmboviţa, parlamentari de Dâmboviţa. La întâlnire a participat şi conducerea CNAIR.

error: Conţinut protejat !!