Guran (PNL) acuză PSD de eşecul DN71, dar uită că Orban a promis că îl reabilitează în 2008

Guran (PNL) acuză PSD de eşecul DN71, dar uită că Orban a promis că îl reabilitează în 2008

Într-o postare electorală pe facebook, preşedintele PNL Dâmboviţa, Virgil Guran, candidat pentru un post de senator de Dâmboviţa, spune că „PSD a lăsat DN71 în paragină timp de 27 de ani”. „Îi mai credeţi?”, întreabă Guran în aceeaşi postare.

Ce uită actualul lider al PNL Dâmboviţa e că Ludovic Orban, în 2008, când era ministrul Transporturilor, declara la Târgovişte că lucrările vor demara în luna martie 2008.

”Nu am respectat promisiunea, dar din motive care nu au tinut numai de Ministerul Transporturilor. A tinut de modul in care s-a votat Legea bugetului si de faptul ca am decis sa refacem studiul de fezabilitate, care era facut la nivelul anului 2001-2002 si nu mai corespundea cu situatia din teren (…). Şi DN 72 si DN 71 vor fi reabilitate in acest an prin intermediul contractelor de credit furnizor. Pe DN 71 avem patru puncte de surpari care au fost create de calamitati, unde am licitat si am selectat firmele care urmeaza sa faca lucrarile respective. S-a dat dispozitia de organizare de santier”, spunea Orban în 2008.

E regretabil că demersurile începute în urmă cu atît de mulţi ani pentru modernizarea DN 71 Bâldana-Târgovişte-Sinaia şi lărgirea la patru benzi pe tronsonul Bâldana-Târgovişte se concretizează abia acum și nu prin finalizarea lucrărilor, ci prin anunţarea începerii lor. Iar principala vină pentru starea drumurilor din România, întârzierea lucrărilor aparţine, în primul rând, celor care au ocupat funcţia de ministru al Transporturilor.

„Am participat, astăzi, în calitate de reprezentant al Guvernului României, la un eveniment de o importanţă deosebită pentru judeţul Dâmboviţa: semnarea contractului având ca obiect proiectare şi execuţie ”Modernizarea DN71 Bâldana-Târgovişte-Sinaia, km 0+00 – 44+130 lărgire la patru benzi de circulaţie şi km. 51+041 – km. 109+905 drum la două benzi: Lot 1 (sector 1): Bâldana Târgovişte km. 0+00 – km. 44+130 la patru benzi de circulaţie”, se arată într-un comunicat de presă semnat de preşedintele PNL Dâmboviţa, Virgil Guran şi remis vineri.

Conform acestuia, valoarea totală a contractului este de 587 de milioane de lei, pentru cei aproximativ 44 de km ai tronsonului.

„După 30 de ani de amânări succesive, a fost nevoie de un guvern PNL care să se implice hotărâtor în rezolvarea aceste probleme, iar rezultatele se văd: la doar un an de la preluarea guvernării, au fost depăşite toate obstacolele şi, prin semnarea contractului de proiectare şi execuţie, proiectul a intrat în linie dreaptă! (…). Proiectul, atât de necesar, aşteptat şi dorit de dâmboviţeni de 30 de ani, are o durată de realizare de 36 de luni, dintre care 12 luni pentru proiectare şi 24 de luni pentru execuţie. De remarcat că lucrarea va avea un termen de garanţie de 90 de luni”, se mai precizează în comunicatul de presă semnat de Guran.

error: Conţinut protejat !!