Guvernul interzice prefecţilor să dea informaţii despre numărul de teste făcute şi numărul bolnavilor de coronavirus (21 martie)

Guvernul interzice prefecţilor să dea informaţii despre numărul de teste făcute şi numărul bolnavilor de coronavirus (21 martie)

Guvernul interzice prefecţilor, printr-o adresă trimisă sâmbătă, să facă public numărul bolnavilor de coronavirus din judeţ, numărul de teste efectuate pentru COVID-19 şi starea bolnavilor.

Deputatul PSD de Dâmboviţa Corneliu Ştefan a reacţionat pe facebook faţă de această decizie.

„Dâmbovițenii nu pot afla în timp util care este evoluția situației generată de COVID-19 în județ, pentru că singura instituție care putea să îi informeze, Prefectura Dâmbovița, nu mai are voie să facă acest lucru. Ministerul de Interne a interzis dezvăluirea numărului de persoane infectate, a testelor efectuate sau a stării de sănătate în care se află pacienții infectați cu COVID-19. Potrivit ordinului emis de MAI, aceste date vor fi furnizate doar de la nivel central! Mi se pare anormal însă să nu putem afla la timp aceste date de la prefectul judetului Dâmbovița. Voi face tot ceea ce ține de mine ca oamenii să fie informați în timp real, cât mai prompt și cât mai corect despre evolutia virusului și în județul nostru! Țin să precizez că până în momentul de față, în județul nostru, NU s-au depistat cazuri de COVID-19”, spune Corneliu Ştefan.

error: Conţinut protejat !!