Incident la un liceu din Târgovişte, doi bărbaţi au intrat la o oră de curs

Incident la un liceu din Târgovişte, doi bărbaţi au intrat la o oră de curs

Doi bărbaţi, de 22, respectiv 28 de ani, au intrat la o oră de curs la o unitate de învăţământ din Târgovişte, au asistat la oră, iar poliţiştii i-au amendat pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, informează, vineri, IPJ Dâmboviţa.

„La data de 6 martie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Siguranţă Şcoală s-au sesizat cu privire la faptul că, la data de 1 martie a.c, la o oră de curs desfăşurată într-o unitate de învăţământ de pe raza municipiului Târgovişte, ar fi participat două persoane care nu fac parte din colectivul şcolii. Din verificările efectuate, poliţiştii au stabilit că doi tineri, de 22 şi 28 de ani, ar fi pătruns, fără drept, în incinta unităţii de învăţământ şi ar fi participat activ la o ora de sociologie, susţinută de un profesor suplinitor”, precizează IPJ Dâmboviţa.

Conform sursei citate, cei doi tineri au fost sancţionaţi contravenţional pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991, cu amendă în valoare de 1.500 de lei fiecare. De asemenea, agentul de pază care desfăşura serviciul la poarta secundară de acces a fost sancţionat cu amendă în valoare de 200 de lei.

„Totodată, cadrele didactice au fost instruite cu privire la măsurile care trebuie sa fie adoptate pentru prevenirea unor incidente, despre responsabilităţile profesorilor diriginţi şi a celor care au atribuţii de asigurare a serviciului pe şcoală”, se mai arată în informarea IPJ Dâmboviţa.

Incidentul a fost făcut public, pe data de 6 martie, de senatorul de Dâmboviţa Dragoş Popescu, pe Facebook.

„Zilele trecute mi s-a adus la cunoştinţă un incident care a fost tratat ca fiind lipsit de importanţă sau pericol. Într-un colegiu din Târgovişte au pătruns doi indivizi care au asistat la o oră de sociologie. Ba chiar au deranjat desfăşurarea normală a orei prin comportament. Ce a făcut conducerea şcolii? S-a asigurat că informaţia este reală, văzând înregistrările video. Şi a informat poliţistul local. Mie personal mi-a solicitat dezvăluirea sursei de informare. După ce astăzi am stat de vorbă cu conducerea unităţii de învăţământ, fiind vorba de siguranţa în şcoli, m-am deplasat şi la Inspectoratul Şcolar Judeţean. Doamna inspector general mi-a spus că nu a fost informată despre incident”, susţine senatorul Dragoş Popescu, în postarea din 6 martie.

Parlamentarul mai spune că a sesizat chiar el Poliţia.

„Şeful Poliţiei Locale, la care m-am deplasat ulterior, mi-a spus că a informat mai departe, pe cei de la IPJ Dâmboviţa. Fapt care ulterior nu s-a confirmat. Aştept răspuns de la conducerea IPJ Dâmboviţa, care a preluat informaţia mea şi care sper că va identifica autorii şi vom afla curând cum motivează cei doi indivizi prezenţa în şcoală şi la ora de curs”, se mai arată în postarea senatorului de pe Facebook.

error: Conţinut protejat !!