Investiţie parcuri fotovoltaice, la Nucet

Investiţie parcuri fotovoltaice, la Nucet

Firma Power Clouds investeşte la Nucet, judeţul Dâmboviţa, într-un parc fotovoltaic.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Ţuţuianu, deputatul de Dâmboviţa Ionuț Savoiu, alte oficialităţi locale s-au întâlnit, săptămâna aceasta, cu se vor întâlni cu directorul general al Power Clouds pentru a vizita noile instalații ale firmei Power Clouds și pentru a promova un parteneriat strategic între Power Clouds și județul Dâmbovița.

Nucet Plant

Power Clouds a investit peste 20 de milioane de dolari în Romania, în mai puțin de un an, pentru a crea o rețea, alcătuită din cinci mari parcuri fotovoltaice, amplasate între Scornicești și Nucet.

”Pornind din România, Power Clouds a implementat cu succes un plan de afaceri unic și tehnologii solare de ultimă oră, pentru a deveni un exportator de know-how și de cele mai bune practici la nivel mondial. Power Clouds a oferit pregătire tehnică și peste 80 locuri de muncă personalului român. Cu pregătirea oferită, aceste echipe pot deservi nu doar instalațiile Power Clouds din întreaga lume, ci pot construi și asigura mentenanța unor centrale solare pentru alți furnizori de acest tip de energie din întreaga Românie. Astfel de investiții în economiile locale au făcut din Power Clouds una dintre cele mai importante companii producătoare de energie solară din lume”, se arată într-un comunicat al Power Clouds.

DSC_0005

În document se mai arată că Power Clouds permite oricui, de oriunde din lume, care deține un panou solar, să-i închirieze acest panou. Power Clouds îi plătește respectivului proprietar al panoului solar o taxă lunară, timp de 20 de ani. Se speră că, prin participarea acestor ferme solare, grila la nivel mondial va fi alimentată cu energie curată și se va crea prima rețea internațională de sisteme fotovoltaice – în mod ideal, cea mai mare sursă de energie a planetei.

„Aș dori să subliniez că experiența noastră în România a fost foarte pozitivă și am fost sprijiniți, în mod clar, de către autoritățile locale și populația locală – mereu dornici de a învăța și de a-și îmbunătăți teritoriul țării. În cazul în care autoritățile vor continua acest parteneriat cu compania noastră – de a lucra la construirea unui viitor sustenabil -, vom investi în continuare, cu plăcere, în România”, a spus directorul general al Power Clouds, Roberto Forlani.

”Mă bucur că o investiție de acest nivel a prins viață în județul Dâmbovița! Le mulțumesc și îi felicit pe reprezentanții companiei Power Clouds pentru investiția pe care au realizat-o în comuna Nucet. Știm cu toții că utilizarea energiei solare este un lucru bun, cei mai mulți dintre noi am auzit despre beneficiile energiei solare și cred că acest sector ar trebui să-și găsească o poziție în prim planul industriei energiei electrice din țara noastră. Consider că această investiție reprezintă un model care poate fi preluat și dezvoltat și de micii investitori”, a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

DSC_0010

error: Conţinut protejat !!