Ioana Diaconescu din Pucioasa, semifinalistă LicArt în luna noiembrie

licart-rep

S-a incheiat si a doua luna de inscrieri la Festivalul National de Arte pentru Liceeni – LicArt, cel mai mare concurs din Romania, ajuns la editia a 14-a!  Pana cum s-au inscris peste 500 de liceeni din intreaga tara. Acestia concureaza deja cu peste 1000 de creatii la sectiunile: poezie si fotografie (categoriile alb-negru, portret si diverse).

LicArt este organizat de Clubul Nouă ne Pasă, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Ministerul Tineretului.

stiriDB este partener LicArt 2014.

La sfarsitul lui noiembrie, juriul condus de jurnalistul si omul de cultura Radu Herjeu, directorul festivalului, a desemnat creatiile semifinaliste ale lunii: 32 de poezii, 21 de fotografii alb-negru, 22 de fotografii portret si 19 fotografii diverse. Le gasiti pe toate pe www.licart.ro. Ca în fiecare an, toate acestea vor fi jurizate la finalul concursului de personalități recunoscute din arta fotografică și literatură ce vor stabili finalistii actualei editii a LicArt, care vor fi invitati in Tabara de Creatie ce se va desfasura vara viitoare.

Dar inscrierile continua pana la sfarsitul lui martie! Asadar, sunt asteptati in concurs toti liceenii care considera ca au talent si nu au reusit inca sa se afirme prin intermediul concursului nostru ! Regulamentul si multe alte informatii despre festival se gasesc pe site-ul www.licart.ro.

LicArt, cel mai mare concurs din Romania e pe cale sa devina una dintre cele mai puternice miscari culturale din tara. De 14 ani, zeci de mii de liceeni au avut oportunitatea de a-si masura fortele artistice, de a-si arata talentul si de a fi apreciati de personalitati remarcabile .

LicArt a stimulat simtul artistic al multor tineri, nu doar prin organizarea celui mai mare concurs de acest gen, prin oferirea la finalul fiecarei editii a unor premii deosebite sau a posibilitatii de a participa la work-shop-uri sustinute de profesionisti, dar, in primul rand, prin faptulul ca ofera an de an posibilitatea ca o noua generatie sa fie integrata in Familia LicArt.

Asadar, LicArt 14 va asteapta! Liceeni, intrati pe www.licart.ro, cititi regulamentul si inscrieti-va!

Ioana Diaconescu de la Colegiul Naţional Nicolae Titulescu din Pucioasa este semifinalistă LicArt în luna noiembrie, la secțiunea Poezie.

intimitate
am turnat peste suflet piele
din găleata cu apă –
e scrum în toate cotloanele lui
fulmicoton în fiecare rădăcină a dinților
și fiecare cuvânt stors din viscere are
componența chimică a păcatului
îmi aud sufletul gemând cu muște în păr visul
de a fi nefericit printre cearșafuri
la câțiva metri în sus de podeapoemul uitării are anumite particularități anatomice
spuse el virgulă cu virgulă conform
analizelor coapsa mea se freacă involuntar
de pământ
tăieturi în formă de cruce
cu mâna prinsă în ușa de lemn putred
încă din prima săptămână a vieții embrionare
în mine nu mai am loc
error: Conţinut protejat !!