Ionuţ Săvoiu (deputat PSD): Târgovişte va putea deveni pol de dezvoltare, în contextul regionalizării

Ionuţ Săvoiu (deputat PSD): Târgovişte va putea deveni pol de dezvoltare, în contextul regionalizării

Deputatul de Dâmboviţa Ionuţ Săvoiu susţine că municipiul Târgovişte va putea deveni pol de dezvoltare, în contextul regionalizării. Parlamentarul a făcut demersuri pentru introducerea municipiului Târgovişte în lista polilor de dezvoltare.

La sfârșitul anului trecut, în luna decembrie, deputatul Ionuț Săvoiu a adresat o întrebare Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) condus de Liviu Dragnea. Deputatul îl întreba pe ministru dacă susține conceptul de regiuni multipolare prin includerea în lista polilor de dezvoltare a tuturor municipiilor reședință de județ.

Legislaţia actuală prevede şapte poli de creștere: Iași, Constanța, Ploiești, Craiova, Timișoara, Cluj, Brașov şi 13 poli de dezvoltare: Arad, Baia Mare, Bacău, Brăila, Galați, Deva, Oradea, Pitești, Râmnicu-Vâlcea, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Târgu-Mureș.

MDRAP susţine în răspuns că ”este foarte important ca actualele reședințe de județ să devină polii de dezvoltare ai viitoarelor regiuni, ceea ce va conduce, pe termen mediu și lung, la dezvoltarea socio-economică echilibrată a tuturor regiunilor”.

De asemenea se mai arată că ”procesul de reorganizare administrativ-teritorială va viza exclusiv crearea de regiuni administrative și nu desființarea actualelor județe”.

„Eu cred că răspunsul domnului ministru Dragnea este foarte clar. El precizează limpede conceptul de regiuni multipolare, luând în calcul reședințele de județ ca poli. De asemenea, foarte important, spune răspunsul MDRAP că legislația invocată de mine în întrebare va suferi modificări, ceea ce, sper eu, se va întâmpla în sensul celor semnalate”, susţine deputatul Ionuţ Săvoiu.

Parlamentarul mai spune că se bazează pe sprijinul lui Liviu Dragnea.

”De altfel, proiectul de regionalizare a fost blocat de jocul politic marca Băsescu&PDL cu privire la Constituție. E firesc, așadar, ca și calendarul modificărilor legislative necesare să fie întârziat. Dar asta nu e vina lui Liviu Dragnea sau Victor Ponta, ci a celor care n-au înțeles nici acum că nu poți să faci politică de succes cu tertipuri ieftine și blocaje iresponsabile. Toate astea s-au întors,  se vor întoarce împotriva lor, si a unei dezvoltari normale a tarii noastre. Eu mă bazez mult pe sprijinul lui Liviu Dragnea, pentru că-l știu un om de cuvânt și care cunoaște foarte bine problemele municipiilor reședință de județ de marime medie cum este și municipiul Târgoviște”, afirmă deputatul Ionuţ Săvoiu.

error: Conţinut protejat !!