IPJ Dâmboviţa: Instructori auto sancţionaţi pentru nerespectarea traseelor

IPJ Dâmboviţa: Instructori auto sancţionaţi pentru nerespectarea traseelor

Şapte instructori auto au fost sancţionaţi pentru nerespectarea traseelor pe care se poate efectua instruirea practică în vederea învăţării conducerii autovehiculelor, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dâmboviţa.

Alţi şapte şoferi au fost amendaţi pentru încălcarea Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere.

”În ziua de 05 decembrie a.c., în intervalul orar 13.00 – 17.00, poliţiştii Serviciului Rutier şi efectivele formaţiunilor de profil din judeţ au acţionat pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente de circulaţie. În cadrul acţiunii, poliţiştii au aplicat 186 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 60.270 de lei, au reţinut 15 permise de conducere, au retras 12 certificate de înmatriculare şi 8 seturi de plăcuţe cu numere de înmatriculare”, se mai arată în comunicatul IPJ Dâmboviţa.

Din totalul amenzilor, 76 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 27 pentru neportul centurii de siguranţă, 9 pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor, 4 pentru depăşiri neregulamentare şi 19 pentru defecţiunile tehnice constatate la autovehicule.

error: Conţinut protejat !!