IPJ Dâmboviţa a primit în dotare două maşini radar neinscripţionate; Rezultate sancţiuni

IPJ Dâmboviţa a primit în dotare două maşini radar neinscripţionate; Rezultate sancţiuni

Polițiștii Serviciului Rutier și cei de la Formațiunea Rutieră Găești au în dotare, din 21 ianuarie, două autovehicule neinscripționate pe care sunt montate aparate radar, acestea fiind utilizate în cadrul acțiunilor desfășurate pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, informează IPJ Dâmboviţa.

”Astfel, în 10 zile, polițiștii au aplicat 211 sancțiuni contravenționale pentru viteză excesivă, dintre care 22 pentru depășirea limitei legale de viteză cu peste 50 de km/h”, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmboviţa, remis joi.

Conform sursei citate, depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă două cauze principale generatoare de accidente de circulație.

”Aveți în vedere faptul că limita de viteză maxim admisă se poate modifica, pentru motive legate de siguranța rutieră, atunci când se circulă în condiții meteo nefavorabile sau pe anumite segmente de drum, acest lucru fiind semnalizat prin indicatoare rutiere. Depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv sau pentru categoria din care face parte autovehiculul condus constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă. Totodată, se aplică și măsura complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile”, se mai arată în comunicatul IPJ Dâmboviţa.

error: Conţinut protejat !!