ISU Dâmboviţa anunţă măsuri de siguranţă la Padina Folk

ISU Dâmboviţa anunţă măsuri de siguranţă la Padina Folk

ISU Dâmboviţa anunţă prin intermediul unui comunicat, remis, miercuri, că au fost luate măsuri ca participanţii la festivalul Padina Folk să fie în siguranţă.

„Este un eveniment adună un număr mare de vizitatori, iar pentru siguranţa participanţilor şi turiştilor prezenţi un echipaj de intervenţie (cu o autospecială de stingere) şi o ambulanţă SMURD de la Detaşamentul Pucioasa vor asigura, în această perioadă, intervenţia în cazul producerii unei situaţii de urgenţă”, precizează ISU Dâmboviţa.

Conform sursei citate, cadre ale Serviciului Pregătire pentru Intervenţie şi Rezilienţa Comunităţilor (SPIRC) şi voluntari ai ISU Dâmboviţa vor organiza în cea de a doua zi a festivalului (16 august) un punct de informare preventivă, unde vor distribui turiştilor diverse materiale informative (pliante şi flyere) ce conţin recomandări, măsuri preventive şi modul de comportare în diferite situaţii de urgenţă.

ISU Dâmboviţa mai face o serie de recomandări turiştilor care merg în zona montană a judeţului: instalarea corturilor şi grătarelor se face numai în locurile de popas special amenajate în acest sens; focurile de tabără şi cele pentru prepararea mâncării pot fi aprinse doar în locurile special amenajate, cât mai îndepărtate de vegetaţie şi în nici un caz pe timp de secetă excesivă ori în condiţii de vânt; nu lăsaţi niciodată focul nesupravegheat; înainte de plecare asiguraţi-vă că focul este stins, stropiţi cenuşa cu apă, până ce jarul este stins complet; dacă întâlniţi focuri lăsate de alţii, stingeţi-le.

De asemenea turiştii sunt sfătuiţi să nu lase copiii nesupravegheaţi, să menţină curăţenia şi să solicite cabanierilor şi hotelierilor informaţii suplimentare despre traseele montane.

Festivalul „Padina Folk” ce îi are cap de afiş pe Mircea Baniciu şi Vasile Şeicaru va avea loc pe 15-16 august în zona Telecabinei Peştera din Munţii Bucegi, comuna Moroeni.

În data de 15 august 2019 vor fi prezenţi pe scena Festivalului „Padina Folk”: Mircea Baniciu, Vasile Şeicaru, Maria Gheorghiu, Cătălin Stepa şi Adrian Bezna. În cea de-a doua zi a festivalului vor concerta Andrei Păunescu, Trupa Calendar, Magda Puşkaş, Nicu Zotta şi Cristi Corcioveanu. Spectacolele vor avea loc începând cu ora 18.30, iar accesul este liber.

Organizator al festivalului este Consiliul Judeţean Dâmboviţa, prin Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa.

error: Conţinut protejat !!