ISU Dâmboviţa: Zeci de controale pe linia prevenirii incendiilor, 80 de amenzi aplicate

ISU Dâmboviţa: Zeci de controale pe linia prevenirii incendiilor, 80 de amenzi aplicate

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dâmboviţa a efectuat în perioada 21 – 27 martie 2016 mai multe controale pe linia prevenirii incendiilor şi au dat 80 de amenzi. După incidentul de la Colectiv, verificările privind prevenirea incendiilor s-au intensificat şi autorităţile au urmărit mai atent aplicarea normelor de siguranţă.

”Personalul Inspecţiei de Prevenire a desfăşurat în perioada menţionată următoarele activităţi preventive: 25 controale pe linia prevenirii incendiilor, 5 controale pe linia avizării – autorizării, 4 controale de specialitate pe linia protecţiei civile şi un control pe linia serviciilor private pentru situaţii de urgenţă, fiind aplicate un număr de 80 sancţiuni contravenţionale principale (în cuantum de 8.000 lei). Nu au fost aplicate sancţiuni complementare”, se arată într-un comunicat ISU Dâmboviţa, remis luni.

În document se arată că, pe timpul controalelor, au fost desfăşurate şi activităţi de informare preventivă, fiind executate două exerciţii de evacuare şi două exerciţii de intervenţie cu personalul aflat la locul de muncă privind modul de comportare şi intervenţie în cazul producerii unor situaţii de urgenţă (incendiu şi cutremur).

”De asemenea, pe timpul controalelor la localităţi, au fost verificate sistemele de alarmare şi avertizare a populaţiei în situaţii de protecţie civilă, sirenele fiind găsite în stare de funcţionare. Subunităţile de intervenţie din cadrul I.S.U.”Basarab I” Dâmboviţa, odată cu misiunile de recunoaştere, au desfăşurat şi activităţi preventive la obiectivele din raioanele de intervenţie. Astfel, în săptâmâna menţionată, cele 11 subunităţi de intervenţie au desfăşurat 49 activităţi de informare preventivă în 35 unităţi de învăţământ şi 14 unităţi de cult”, se mai arată în comunicatul ISU Dâmboviţa.

error: Conţinut protejat !!