Jandarmi pregătiţi, la centrul de la Ochiuri, în condiţii cât mai apropiate celor din Afganistan

Jandarmi pregătiţi, la centrul de la Ochiuri, în condiţii cât mai apropiate celor din Afganistan

Ofiţeri şi subofiţeri din Jandarmerie, precum şi un agent de Poliţie au participat, în perioada 12-16 mai, la Centrul de Perfecţionare al Jandarmilor de la Ochiuri, judeţul Dâmboviţa, la un curs de pregătire, unde s-au antrenat în condiţii cât mai apropiate de realitatea teatrului de operaţii Afganistan.

”S-a desfăşurat Cursul Special pentru Zona de Operaţii Afganistan, cu un efectiv de 23 de ofiţeri şi subofiţeri din Jandarmeria Română şi un agent de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui. Obiectivul cursului l-a constituit antrenarea acestora în condiţii cât mai apropiate de realitatea teatrului de operaţii Afganistan”, se arată într-un comunicat al Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri, remis vineri.

Cursanţii au fost îndrumaţi de instructori din cadrul centrului de la Ochiuri, care au executat misiuni în Afganistan.

”Cursanţii au parcurs teme specifice de pregătire de specialitate, instrucţia tragerii şi pregătire sanitară în câmp tactic, atât din punct de vedere teoretic, dar mai ales practic aplicativ. Pe parcursul acestui curs studenţii anului III din cadrul Academiei de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti au efectuat o vizită de informare – documentare, având ocazia de a asista în direct la antrenamentul contingentului”, se mai arată în comunicatul Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri.

Conform documentului, în ultima zi a cursului ofiţerii şi subofiţerii participanţi au avut ocazia de a executa un zbor de aclimatizare cu un elicopter al Ministerului Afacerilor Interne.

jandarmi ochiuri-006

error: Conţinut protejat !!