KFC îşi cere scuze, după reacţia autorităţilor la spotul filmat de companie la Turnul Chindiei

KFC îşi cere scuze, după reacţia autorităţilor la spotul filmat de companie la Turnul Chindiei

KFC Germania îşi cere scuze într-o adresă trimisă, vineri, Primăriei Târgovişte, după ce autorităţile au reacţionat vehement în urma filmării, la Turnul Chindiei Târgovişte, de către compania de fast food, a unui spot publicitar.

În videoclip apare un bărbat de statură mică, dezbrăcat, cu zonele intime blurate, pe Turnul Chindiei, care se aruncă în gol, într-o găleată ţinută de mai multe persoane aflate la baza turnului. Autorităţile locale au considerat că imaginea Turnului Chindiei, simbolul oraşului, a fost afectată.

”Pentru campania noastră publicitară ‘Das glaub ich jetzt nicht!’ (Nu-mi vine să cred!) am filmat o reclamă TV în oraşul Târgovişte din România, pentru a fi ulterior difuzată doar în Germania. Din păcate, acest spot a ofensat şi a creat nemulţumiri în rândul oficialilor oraşului şi locuitorilor din Târgovişte. Ne pare rău pentru acest lucru şi regretăm situaţia creată. În niciun moment nu ne-am dorit să denigrăm oraşul Tîrgovişte sau România”, se arată în poziţia oficială a KFC Germania.

Reprezentanţii cunoscutului brand de fast food explică şi care a fost ideea din spatele realizării spotului publicitar.

”Ideea spotului nostru a fost ‘nebunia’, în linie cu motto-ul campaniei ‘Nu-mi vine să cred!’. Am dorit să prezentăm o situaţie exagerată, absurdă, cum ar fi un bărbat gol sărind într-o găleată mică. Conceptul a fost să atragem atenţia asupra preţului absurd de mic al ofertei noastre. Spotul are menirea de a fi la fel de provocator ca şi preţul, doar pentru consumatorii germani, dar în niciun fel ofensator pentru oraşul Târgovişte, locuitorii acestuia sau poporul român. Îi rugăm pe locuitorii din Târgovişte să ne accepte scuzele”, se arată adresa semnată echipa KFC Germania şi trimisă Primăriei Târgovişte.

Spotul realizat la Turnul Chindiei a creat controverse în mediul online, iar primarul Târgoviştei, Cristian Stan, a apreciat clipul publicitar ca fiind unul controversat, care a creat reacţii de nemulţumire printre târgovişteni.

Clipul publicitar a fost postat de firma de fast food pe pagina sa de internet din Germania.

In urma cu 30 de minute, am primit raspunsul oficial al KFC Germania cu privire la spotul filmat la Turnul Chindiei….

Posted by Daniel Cristian Stan on 23 Iunie 2017

error: Conţinut protejat !!