La Dâmboviţa nu mai sunt locuri libere pentru programarea la vaccinare (20 ianuarie)

La Dâmboviţa nu mai sunt locuri libere pentru programarea la vaccinare (20 ianuarie)

Dâmboviţenii care încearcă să se programeze telefonic pentru vaccinare primesc de circa două zile răspunsul: nu mai sunt locuri la vaccinare. Asta se traduce prin faptul că nu mai sunt doze de vaccin disponibile.

Autorităţile judeţene nu anunţă nimic, deşi jurnaliştii au comunicat prefecturii situaţia.

La nivel central, coordonatorul campaniei de vaccinare a explicat de ce nu mai sunt locuri libere, întrebat fiind de situaţia de la capitală.

Nu avem suficiente doze, din păcate. Dacă ne uităm la celelalte țări, toată lumea se uită la Israel în perioada aceasta, dar situația este cu totul diferită, având în vedere că numărul dozelor disponibile este incomparabil mai mare. La acest moment, noi trebuie să ne adaptăm ritmul de vaccinare în funcție de numărul de doze pe care le avem disponibile, asigurând pentru fiecare persoană atât doza inițială, cât și rapelul”, a spus coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă.

El a explicat ce se va întâmpla în perioada următoare.

„Noi am pus în momentul acesta o limită de maximum 600.000 de locuri la nivel național pentru următoarele 20 de zile, pentru că nu vrem să cădem nici în cealaltă extremă, în care să avem persoane care se programează și să nu avem doze pentru ele. În funcție de numărul de doze pe care noi le vom avea, practic extindem și creștem atât numărul de centre de vaccinare, cât și numărul de sloturi libere care să concorde cu dozele disponibile”, a adăugat Gheorghiţă.

În Dâmboviţa au fost confirmate cu SARS-CoV-2, miercuri, 44 de persoane.

De la începutul pandemiei, la nivel de judeţ, au murit 499 de persoane care aveau COVID-19.

error: Conţinut protejat !!