Locale2020 IPJ Dâmboviţa: Nu au fost înregistrate nereguli majore, se fac cercetări în 12 dosare penale

Locale2020 IPJ Dâmboviţa: Nu au fost înregistrate nereguli majore, se fac cercetări în 12 dosare penale

Nu fost înregistrate evenimente care să afecteze buna desfăşurare a procesului electoral la nivelul judeţului Dâmboviţa, se fac cercetări în 12 dosare penale, a informat, duminică, după închiderea urnelor, IPJ Dâmboviţa.

„Procesul electoral s-a încheiat în toate cele 433 de secţii de votare aflate pe raza judeţului Dâmboviţa. De la momentul ultimei declaraţii publice, la nivelul judeţului nu fost înregistrate evenimente care să afecteze buna desfăşurare a procesului electoral. La nivelul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa au fost înregistrate 48 de sesizări cu privire la săvârşirea unor posibile contravenţii şi infracţiuni electorale şi 54 de semnalări prin Sistemul Informatic de Monitorizare a prezentei la vot –SIMPV. Poliţiştii efectuează cercetări cu privire la 12 fapte de natură penală”, precizează IPJ Dâmboviţa.

Conform sursei citate, de la începerea votării, au fost aplicate patru sancţiuni contravenţionale.

„De exemplu, o persoană de sex feminin, în vârstă de 55 de ani a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 600 de lei, după ce ar fi fotografiat buletinul de vot în timp ce se afla în cabină”, mai anunţă IPJ Dâmboviţa.

Poliţiştii şi jandarmii, sprijiniţi de alte structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne vor continua să acţioneze în sistem integrat pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.

error: Conţinut protejat !!