Locuitorii blocului din Fieni afectat de explozie, cazaţi în sala de sport

Locuitorii blocului din Fieni afectat de explozie, cazaţi în sala de sport

Locatarii blocului din Fieni, unde a avut loc vineri o explozie, sunt cazaţi în sala de sport din localitate până se va face expertizarea clădirii pentru a se stabili dacă a fost afectată structura de rezistenţă, a declarat, duminică, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

În total sunt 20 de familii evacuate.

Până la acest moment nu a fost anunţată cauza exploziei. Anchetatorii au ridicat o sobă metalică din apartamentul unde a avut loc explozia, aceasta putând fi cauza deflagraţiei.

”La momentul acesta am luat măsurile de urgenţă, adică, după şedinţa Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, oamenii au primit cazare. Am derulat, prin intermediul Crucii Roşii, un program de ajutorare pe termen scurt: am dus saltele, pături, cazarmament, mâncare şi am rezolvat lucrurile astea de maximă urgenţă. Săptămâna viitoare, marţi, expertul pe care l-am identificat, sunt doi-trei în judeţ şi sunt ocupaţi, va merge şi va face o expertiză şi vom vedea în ce măsură anumite părţi ale clădirii sunt afectate şi dacă în apartamentele care aparent nu sunt afectate decât la uşi, geamuri se poate locui”, a precizat preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Acesta a mai spus că, dacă expertul va decide că se poate locui în bloc, se vor întoarce locatarii care pot sta în siguranţă în apartamente. În urma expertizării clădirii se vor stabili şi condiţiile de consolidare şi de reparaţii a părţii afectate din imobil.

”De asemenea Primăria Fieni va efectua anchete sociale acolo şi voi conveni cu domnul Adriean Budoiu (primar Fieni, n.r.) în ce măsură anumite fonduri sunt asigurate de primărie şi în ce măsură va veni consiliul judeţean să acorde un sprijin suplimentar pentru a putea repara cât de cât şi a veni în sprijinul oamenilor care, cred că aţi observat de la faţa locului, sunt familii fără posibilităţi materiale deosebite”, a mai spus Ţuţuianu.

Până când locuitorii din blocul afectat de explozie se vor putea întoarce în apartamentele lor, jandarmii vor păzi imobilul.

Trei dintre cei răniţi în urma exploziei de vineri din blocul din Fieni sunt în stare gravă se află internaţi la spital, în Bucureşti. În total cinci persoane, patru adulţi şi un copil, au fost rănite, vineri, în urma exploziei din Fieni.

Mai multe apartamente au fost afectate de explozie, două fiind avariate, cel în care a avut loc explozia şi unul din imediata vecinătate.

Explozia a avut loc în blocul A3, la etajul 3, pe strada Teilor din Fieni.

error: Conţinut protejat !!