Lucrările la centura Târgoviştei vor fi reluate în luna mai, investiţia trebuia finalizată iniţial în 2012

Lucrările la centura Târgoviştei vor fi reluate în luna mai, investiţia trebuia finalizată iniţial în 2012

Lucrările la centura ocolitoare a municipiului Târgovişte, investiţie demarată cu bani europeni, vor fi reluate în luna mai, după ce s-a organizat o nouă licitaţie de atribuire a lucrărilor.

”La proiectul privind centura municipiului Târgovişte suntem destul de avansaţi la zona de licitaţie, aşteptăm un răspuns de la CNSC cu privire la contestaţiile care s-au formulat. Indiferent de răspuns, vom atribui câştigătorul, fie potrivit soluţiei pe care o va da CNSC, fie potrivit câştigătorului pe care l-am desemnat noi şi rezultatul fiind acum contestat. În oricare dintre situaţii, în luna mai lucrările vor începe”, a declarat primarul Târgoviştei, Cristian Stan.

Termenul de finalizare a lucrărilor la centura ocolitoare a municipiului Târgovişte este 2018.

Din cauza întârzierii proiectului s-au cheltuit fonduri europene aferente realizării a 27% din lucrări, pentru restul de bani necesari Primăria Târgovişte accesând un credit.

În cazul în care lucrările nu vor fi gata până la sfârşitul anului 2018 se vor pierde banii europeni cheltuiţi pentru lucrările realizate până acum, respectiv 27% din întreaga construcţie.

Proiectul european accesat în 2009 de municipiul Târgovişte avea fonduri de 88,7 milioane lei, dintre care 70,2 milioane de lei nerambursabili.

Iniţial, partea de execuţie ar fi trebuit finalizată în luna august 2012, dar a fost reziliat contractul de execuţie încheiat cu  CAST SRL din cauza întârzierii foarte mari a lucrărilor. Lucrările au fost abandonate din 2012. La acel moment lucrările la centură erau efectuate în proporţie de aproape 27%.

În vara anului 2015 a fost organizată altă licitaţie, iar câştigător al procedurii de achiziţie a fost asocierea SC Good Prod S.R.L. şi SK 13 Patstroy JSC. Timp de trei luni nu s-a realizat mai nimic în teren, singurele lucrări fiind în mare parte înlocuiri de borduri. După aceea lucrările au fost oprite.

Investiţia urmăreşte, pe lângă modernizarea şi reabilitarea a 13,8 kilometri de drum, şi extinderea şoselei de centură la patru benzi de circulaţie (acolo unde va fi posibil), precum şi reabilitarea podurilor şi a pasajelor aflate pe traseu, realizarea unei reţele de canalizare, reabilitarea trotuarelor şi a sensurilor giratorii.

error: Conţinut protejat !!