Lucrările pentru lărgirea la patru benzi a DN 7 Bâldana-Titu vor începe în 2014

dn7 baldana tituDN 7 Bâldana-Titu va fi lărgit la patru benzi, lucrările vor începe în 2014, iar valoarea totală a investiţiei se ridică la 274 de milioane de lei, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

”În consiliul interministerial din 17 octombrie s-a avizat lucrarea de interes public naţional ‘lărgire patru benzi DN 7 Bâldana-Titu, km 30+950 –km 52+350’. La momentul acesta se realizează revizuirea studiului de fezabilitate. Ordonatorul principal de credite este Departamentul pentru proiecte infrastructură şi investiţii străine condus de ministrul Dan Şova. Este primul pas pentru finanţarea, anul viitor, al acestui important obiectiv de investiţii”, a spus Ţuţuianu.

Lungimea totală a drumului ce urmează a fi lărgit la patru benzi este de 21,4 kilometri. Investiţia prevede construirea a patru poduri şi reabilitarea a trei poduri. Totodată se vor construi cinci podeţe şi alte trei podeţe vor fi amenajate pentru subtraversări. Proiectul prevede şi parcare de scurtă durată pe ambele părţi ale drumului.

Durata de realizare a investiţiei este de doi ani.tutuianu munte

”Asta însemnă că lucrarea de la Bâldana-Titu va fi realizată în anii 2014-2015”, a precizat preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Acesta a adăugat că se fac demersuri la guvern şi pentru lărgirea la patru benzi a DN 71 Bâldana-Târgovişte.

”Suntem în discuţii avansate şi facem demersurile necesare pentru revizuirea proiectului tehnic pentru DN 71 Bâldana-Târgovişte-Pucioasa-Sinaia. La momentul acesta proiectul nu prevede patru benzi între Bâldana şi Târgovişte. Sperăm să facem această revizuire în cursul anului viitor şi să primim sprijinul necesar începerii lucrărilor în 2015”, a spus Ţuţuianu.

Referindu-se la investiţia DN 7 Bâldana-Titu, deputatul PSD de Dâmboviţa Ionuţ Săvoiu a susţinut într-o declaraţia politică, în această săptămână, că ”guvernul condus de Victor Ponta va materializa şi la Titu promisiunile neonorate de guvernarea PDL”.

”Prin finanţarea şi implicit execuţia acestui proiect va creşte mobilitatea, accesibilitatea, capacitatea de transport şi viteza de deplasare în zonǎ, cǎtre şi dinspre Bucureşti, cu efect benefic atât pentru locuitori, cât şi pentru stimularea investiţiilor. Amintesc aici Centrul Tehnic Titu, parte a RTR (Renault Technologie Roumanie), care are ca activitate principalǎ testarea vehiculelor şi organelor mecanice concepute în birourile de proiectare Renault din Bucureşti”, susţine Săvoiu în declaraţie.

savoiu”Ceea ce alţii au promis, noi ducem la îndeplinire”, spune deputatul social democrat.

”Deşi în anul 2007, în numele Guvernului României, Agenţia Românǎ pentru Investiţii Strǎine şi Renault S.A.S. reprezentat de filiala sa, Renault Tehnologie Roumanie,  au încheiat  memorandumul cu privire la ansamblul de mǎsuri necesare la realizarea proiectului de investiţie a centrului de cercetare ştiinţificǎ, dezvoltarea tehnologicǎ şi studii de inginerie în domeniul automobilului, care prevedea lărgirea la patru benzi a tronsonului de drum naţional  Bâldana  – Titu, acesta nu s-a materializat. Iatǎ cǎ promisiunea guvernului de atunci va fi materializatǎ de Guvernul Ponta!”, a precizat deputatul din Colegiul Titu, Ionuţ Săvoiu.

 

error: Conţinut protejat !!