Luna viitoare va fi finalizat primul club al pensionarilor din Târgovişte, amenajat într-un fost punct termic

club-pensionari-m6

Primul club al pensionarilor din Târgovişte va fi finalizat luna viitoare, acesta fiind amenajat într-un fost punct termic, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, primarul Târgoviştei, Cristian Stan.

Conferinţa a fost organizată în locaţia unde va funcţiona clubul pensionarilor.

”Suntem la Clubul Pensionarilor din micro 6, primul aşezământ de acest fel din Târgovişte, suntem cu lucrările undeva la 70% ca şi progres fizic. Cred că până la jumătatea lunii viitoare acest club va fi finalizat. Avem sală multifuncţională, avem cabinet stomatologic, este un complex de servicii înainte de a fi o clădire unde pensionarii îşi pot petrece timpul liber. Vor fi oferite servicii medicale primare, servicii stomatologice nu foarte complicate, poate beneficia de ce oferă acest club orice pensionar din Târgovişte, indiferent de valoarea veniturilor”, a precizat primarul Cristian Stan.

Acesta a adăugat că şi alte foste puncte termice din Târgovişte, după ce va fi efectuată o expertiză tehnică a clădirilor, vor primi destinaţia de club al pensionarilor.

”Vrem să continuăm această activitate, iar în maxim doi-trei ani să avem câteva puncte termice, mă refer la şapte-opt, care să fie funcţionale în municipiului Târgovişte ca şi cluburi ale pensionarilor. Şi vom vedea ce alte destinaţii vom mai da acestor puncte termice, în funcţie şi de expertizele la structura de rezistenţă a clădirilor, unele chiar nu mai pot fi utilizate”, a precizat primarul Târgoviştei, Cristian Stan.

holban-stan-stoica

Edilul a spus că se rezolvă astfel două probleme, aceea de a da o utilitate fostelor puncte termice şi de a oferi spaţiu adecvat pensionarilor pentru petrecerea timpului liber.

”Pe de o parte rezolvăm problema punctelor termice, pe de altă parte oferim pensionarilor un spaţiu adecvat şi un complex de servicii, aşa cum am spus, şi cred că se va schimba foarte mult, din acest punct de vedere, percepţia faţă de facilităţile pe care administraţia publică locală le oferă pensionarilor. Nu trebuie să uităm că, tot luna aceasta, pensionarii cu pensii inferioare pragului de 800 de lei beneficiază de facilităţile la transportul public în comun în municipiu. Vrem să extindem acest tip de facilităţi, sigur ţine şi de impactul bugetar”, a mai spus primarul Târgoviştei, Cristian Stan.

Fostele puncte termice din Târgovişte sunt în stare avansată de degradare, iar finanţarea pentru transformarea lor în cluburi ale pensionarilor este asigurată prin bugetul local.

Termica Târgovişte, care administra punctele termice din municipiu, nu mai funcţionează de aproximativ trei ani. Societatea a intrat în faliment din cauza datoriilor foarte mari. Primăria a montat centrale termice în blocurile ANL, unităţi de învăţământ şi instituţiile subordonate, iar abonaţii care mai erau la Termica au ales aceeaşi soluţie. Punctele termice din municipiu au rămas fără obiect de activitate, iar clădirile s-au degradat în timp.

error: Conţinut protejat !!