Managerul Spitalului Târgovişte – amendat, după ce zeci de cadre medicale au ieşit în stradă să se închine la moaşte

Managerul Spitalului Târgovişte – amendat, după ce zeci de cadre medicale au ieşit în stradă să se închine la moaşte

Managerul Spitalului Judeţean Târgovişte a fost amendat cu 20.000 de lei, după ce, marţi, zeci de angajaţi ai unităţii medicale au ieşit în stradă să se închine la moaştele Sfântului Nifon.

Centrul Judeţean de Comunicare şi Informare Publică al judeţului Dâmboviţa anunţă, miercuri, că decizia a fost luată după apariţia în spaţiul public al mai multor informaţii şi fotografii.

„Ca urmare a apariţiei în spaţiul public referitoare la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte, DSP Dâmboviţa s-a autosesizat şi a sancţionat managerul unităţii sanitare cu o amendă în valoare de 20.000 lei, conform prevederilor HG 857/2011, pentru neaplicarea de către conducerea spitalului menţionat a măsurilor antiepidemice de prevenire şi răspândire a infecţiilor. În acelaşi timp, la nivelul instituţiilor  MAI se efectuează verificări pentru identificarea persoanelor care nu au respectat prevederile ordonanţelor militare privind distanţarea socială, urmând a fi aplicate măsuri conform legislaţiei în vigoare”, precizează Centrul Judeţean de Comunicare şi Informare Publică al judeţului Dâmboviţa

Arhiepiscopia Târgoviştei a organizat, marţi, în municipiu o procesiune cu moaştele Sfântului Nifon, „pentru încetarea pandemiei” de coronavirus. Procesiunea a trecut prin faţa spitalelor şi bisericilor. Credincioşii au fost îndemnaţi să urmărească de la balcon, ceea ce s-a şi întâmplat. În faţa Spitalului Judeţean Târgovişte, însă, pe stradă au ieşit mai mulţi angajaţi, cei mai mulţi echipaţi cu măşti, halate şi papuci de interior, iar imaginile au apărut pe reţele de socializare. Inclusiv managerul spitalului era alături de angajaţii care s-au închinat la trecerea moaştelor. Reacţiile pe facebook au fost împărţite, în timp ce unii criticau atitudinea cadrelor medicale, alţii spuneau că e nevoie de orice sprijin moral în aceste momente grele, inclusiv de ajutor divin.

Centrul Judeţean de Comunicare şi Informare Publică al judeţului Dâmboviţa mai anunţă că, de la debutul pandemiei, au fost aplicate 4.339 de sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea ordonanţelor militare, în valoare de 7,1 milioane de lei.

În Dâmboviţa se află în izolare la domiciliu 290 de persoane şi se află în carantină 532 persoane. Din numărul total de persoane confirmate cu Covid-19 la nivelul judeţului Dâmboviţa, 12 au fost declarate vindecate.

Conform Centrului Judeţean de Comunicare şi Informare Publică al judeţului Dâmboviţa, DSP are în desfăşurare o anchetă epidemiologică la Centrul Rezidenţial pentru Persoane Vârstnice Răcari, unde miercuri s-au prelevat probe la 79 de persoane, dintre care 52 sunt beneficiari ai centrului şi 27 personal angajat.

error: Conţinut protejat !!