MapN organizează exerciţii de mobilizare în 2024 în şase judeţe, ce se urmăreşte

MapN organizează exerciţii de mobilizare în 2024 în şase judeţe, ce se urmăreşte

Ministerul Apărării Naționale va continua să desfășoare și în 2024 verificarea stadiului pregătirii populației, economiei și a teritoriului pentru apărare prin exerciții de mobilizare, care vor fi organizate în șase județe, anunţă în luna ianuarie MapN.

„Perioadele și locurile de desfășurare a acestor exerciții, precum și oportunitățile de documentare pentru mass-media vor fi anunțate în timp util de către structurile de informare publică ale MApN. Scopul exercițiilor este de a verifica completarea cu resurse umane și materiale ale unităților, realizarea coeziunii acționale între militarii activi și rezerviști, precum și instruirea specifică fiecărei arme”, precizează în comunicatul de presă MApN.

Nu sunt precizate care sunt cele şase judeţe în care au loc exerciţiile de mobilizare, dar în Dâmboviţa au fost transmise convocări ale rezerviştilor.

Angajatorii au obligația de a asigura prezența rezerviștilor care au calitatea de salariați ai operatorilor economici, prin acordarea unui concediu suplimentar plătit de maximum cinci zile, pe baza unei adeverințe eliberate de centrul militar.

Documentele pentru convocarea rezerviștilor la exerciții vor fi trimise prin intermediul structurilor specializate ale Ministerului Afacerilor Interne.

[foto: arhivă]
error: Conţinut protejat !!