Maria Ciobanu nu a putut veni la Festivalul ”Ion Dolănescu” de la Târgovişte din motive de sănătate

Maria Ciobanu nu a putut veni la Festivalul ”Ion Dolănescu” de la Târgovişte din motive de sănătate

Maria Ciobanu nu a putut veni, din motive de sănătate, din America, la festivalul ”Ion Dolănescu”, care are loc în acest weekend la Târgovişte, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, preşedintele juriului festivalului, Elise Stan.

”Din păcate, motive de sănătate o împiedică să vină. Avea biletul de avion cumpărat, totul este perfect, alaltăieri am vorbit cu dumneaei la telefon şi mi-a spus: mamă dragă, eu sper din toată inima, doresc să fiu alături de copiii mei, de Ionuţ, de Leontina, dar îmi doresc să fiu alături de acest eveniment, dar motive de sănătate…şi e de înţeles, ştim cu toţii că doamna împlineşte anul acesta 77 de ani. Noi o preţuim atât de mult, nu vrem să i se întâmple ceva. Preferăm să o ştim în siguranţă”, a spus Elise Stan.

Preşedintele juriului Festivalului Naţional ”Ion Dolănescu” s-a referit la relaţia dintre Maria Ciobanu şi Ion Dolănescu, spunând că între cei doi ”a fost o iubire ca în telenovele”.

”Va fi prezentă (Maria Ciobanu, n.r.) la festival, prin imaginile pe acre le-am adus din arhiva televiziunii Române. Am adunat câteva astfel de imagini pentru că Maria Ciobanu a fost femeia pe care Ion Dolănescu a iubit-o cel mai mult. De fapt doar pe ea a iubit-o. Ăsta este adevărul. Tocmai de accea, după despărţirea lor, Ion Dolănescu nu s-a mai recăsătorit. A cântat-o în foarte multe cântece, a fost o iubire ca cele din telenovele. Sperăm ca la ediţia de anul viitor totul să fie bine şi să vină. Vă închipuiţi e un drum lung din Los Angeles până în România”, a afirmat preşedintele juriului festivalului ”Ion Dolănescu”, Elise Stan..

Prima ediţie a Festivalului Naţional ”Ion Dolănescu” a debutat, vineri, la Târgovişte, la manifestare concurând artişti amatori.

Preşedintele juriului este Elise Stan, etnomuzicolog, realizator de emisiuni la Televiziunea Română.

Se vor acorda Marele Premiu – Trofeul “Ion Dolănescu”, Premiul I, Premiul II, Premiul III şi un  Premiului de Popularitate.

Organizatorii evenimentului sunt Fundaţia Culturală Ion Dolănescu alături de Consiliul Judeţean Dâmboviţa, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dâmboviţa, în colaborare cu Societatea Română de Televiziune.

Invitaţi speciali la festival sunt: Irina Loghin, Ileana Constantinescu, Tiberiu Ceia, Gheorghe Palcu, Arsenie Botnaru, Nelu Vlad, Nicolae şI Constantin Dolănescu, Doiniţa şi Ionuţ Dolănescu,  cu participarea extraordinară a sopranei Leontina Văduva (fiica Mariei Ciobanu) şi a tenorului Florin Georgescu.

error: Conţinut protejat !!