Marşul Roz #cancelcancer, duminică, la Târgovişte

AVON Cosmetics România  organizează duminică, 24 iulie 2016, Marșul Roz #cancelcancer, un marș de informare, parte a Campaniei pentru Sănătatea Sânilor, care a tras un semnal de alarmă asupra importanței depistării precoce a cancerului la sân și a adus în stradă lupta pentru sănătatea femeilor.

În România, anual, 9000 de femei descoperă o formă de cancer la sân, iar autoritățile estimează că jumătate dintre acestea pierd lupta cu boala din cauza depistării bolii în stadii avansate. Acesta este și motivul pentru care cancerul la sân reprezintă prima cauză de mortalitate în rândul româncelor.

Cu toate că e forma de cancer care afectează cel mai grav populația feminină, e în același timp și cea care poate fi vindecată în 94% din cazuri dacă este diagnosticată în primele două stadii, așadar depistarea precoce și informarea salvează vieți.

”Cancel Cancer este mesajul Marșului Roz și semnifică îndemnul ca fiecare dintre noi să „dea cancel” tuturor motivelor care ne determină să amânăm o vizită la medic. Avon face primul pas oferă fiecărui participant la Marș câte o investigație gratuită la sân care poate fi păstrată sau oferită unei femei dragi. Târgoviștenii vor mărșălui în semn de solidaritate pe traseul Piața Tricolorului – Bulevardul Libertății – Strada Poet Grigore Alexandrescu – Bulevardul Mircea Cel Batran – Piața Tricolorului începând cu ora 19,00. La final, participanții, alături de învingătoare ale cancerului vor lansa baloane roz în memoria victimelor cancerului, vor primi informații despre cum pot depista la timp o formă de cancer și se vor bucura de suprizele pregătite de AVON”, se arată într-un comunicat de presă, remis de organizatorii marşului.

marsul-roz-cancel-cancer

error: Conţinut protejat !!