Măsuri luate de Compania de Apă legate de potabilitatea apei din Aninoasa

Măsuri luate de Compania de Apă legate de potabilitatea apei din Aninoasa

Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa a constituit două comisii de anchetă a incidentului de la Aninoasa. Preşedintele Consiliului de administraţie al companiei de apă, Ion Ponorică, a anunţat că, în cazul în care concluziile comisiilor vor arăta că directorul companiei se face vinovat de incident acesta va fi demis.

[spoiler title=”comunicat Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa (click pentru textul integral)” style=”fancy” icon=”plus-circle”]

COMUNICAT DE PRESĂ

Ca urmare a întreruperii furnizării apei potabile in zilele de 18 si 19 martie 2014 in comuna Aninoasa, a avut loc o regretabilă poluare a apei, cu consecințe directe asupra sănătății populației. Oamenii au tot dreptul să fie profund indignați, de aceea Compania de Apă își asumă răspunderea și este alături de cei care au avut de suferit.

Consiliul de Administrație al CATD a analizat, în această dimineața, situația creata și a decis, în prima etapă, formarea a două comisii de anchetă. Cele două comisii sunt:

  1. Comisia Tehnică, formată din ing. Ioan Țuțuianu – Președinte, ing. Hossu Valentin, ing. Radu Gheorghe și ing. Radu Constantin, se va ocupa de verificarea instalațiilor la fața locului și depistarea deficiențelor care au creat acest disconfort.
  2. Comisia de Cercetare Disciplinară, formată din ing. Cimpoacă Ninel – Presedinte, ing. Vasilescu Danut si cons. Jr. Nita Laurentiu, va verifica modul in care s-au respectat procedurile de lucru si atributiile din fisa postului a persoanelor responsabile de situatia creata stabilind daca s-au savarsit abateri disciplinare in conformitate cu prevederile codului muncii.

Până la finalizarea cercetărilor s-a dispus suspendarea din activitate pentru stabilirea răspunderii a Directorului Producție Calitate ing. PAVEL BABEU, a șefului Laboratorului Apă Potabilă chimist ADA CONSTANTINESCU, a șefului Serviciului Calitatea Mediului, Calitatea Apei, Asigurarea Calității ing. NĂSTASE GABRIELA, a șefului Serviciului Producție – Dispecerat ing. CRISTIAN CUCU. Directorul General dr. ing. Dorin Staicu a anunțat Consiliul de Administrație că este de acord să își depună mandatul, dacă în urma finalizării analizei întreprinse  de cele două comisii, se dovedește că este răspunzător de situația creată.

De asemenea s-au dispus măsuri de refacere a procedurilor și reorganizarea activității de monitorizare a calității apei, a schemelor de rețele de apă astfel încât să nu se mai poată repeta o situație profund regretabilă ca cea de la Aninoasa.

Compania de Apa va distribui apa potabila cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Dambovita. Astfel vor fi trimise cisterne cu apa pentru a fi utilizata pentru consumul casnic. Apa din retea poate fi utilizata numai in scop menajer.

Compania de Apă Târgoviște Dâmbovița SA va lua legătura, prin intermediul primăriei Aninoasa, cu persoanele afectate din cauza acestui regretabil incident, in vederea sprijinirii acestora.

 

BIROUL DE PRESA AL COMPANIEI DE APĂ TÂRGOVIȘTE DÂMBOVIȚA

[/spoiler]

Spitalul Judeţean Târgovişte arată într-un comunicat de presă, remis miercuri, că în perioada 21-26 martie 2014 s-au prezentat la Departamentul de Urgenţă al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte cu simptome de vărsături şi scaune diareice 26 de pacienţi din zona Aninoasa, Săteni, Viforâta. Evoluţia tuturor pacienţilor a fost favorabilă. Spitalul mai informează că a fost anunţată Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dâmboviţa pentru a iniţia ancheta epidemiologică.

Specialişti ai DSP vor preleva în continuare probe de apă pentru a verifica dacă sunt conforme. Compania de apă a anunţat că apa din Aninoasa este potabilă.

error: Conţinut protejat !!