Mesaj al Arhiepiscopului Nifon pentru manifestanţii care au mers vineri la Arhiepiscopia Târgovişte

nifon-aniversare

Arhiepiscopul Nifon a adresat un mesaj manifestanţilor care au mers vineri seara la sediul Arhiepiscopiei Târgovişte. În mesaj se vorbeşte despre respect faţă de valorile creştine pentru cei care s-au rugat şi se face o anume aluzie şi la criticile aduse de manifestanţi vineri seara.

Am dorit, cu părintească apreciere, să mă adresez vouă, celor care, în această  seară, ați venit în fața Arhiepiscopiei Târgoviștei și ați rostit, în genunchi, rugăciunea Tatăl nostru, fapt ce reprezintă o mărturie a demnului vostru atașament față de credința noastră strămoșească.

Dincolo de toate distorsionările, percepțiile eronate și dorința unora de învrăjbire, așa cum ați văzut și auzit în aceste zile, ați dat dovadă de respect față de valorile creștine, dar și de compasiune și solidaritate față de victimele tragediei de săptămâna trecută din București, fii și fiice iubite ale Bisericii noastre.

Împreună, mâine și în zilele următoare, ne vom ruga, cu stăruință, către Bunul Dumnezeu, pentru odihna sufletelor celor adormiți, pentru grabnica vindecare a celor suferinzi și pentru alinarea durerii familiilor greu încercate.

Împărtăşindu-vă arhiereşti binecuvântări, vă doresc să fiţi  demni continuatori ai valorilor înaintașilor voștri, clădindu-vă, astazi, viața pe piatra cea tare a Evangheliei iubirii și contribuind la construirea unei redutabile civilizaţii creştine a iubirii, păcii, demnității, dreptăţii şi bucuriei !

†NIFON,

ARHIEPISCOP ŞI MITROPOLIT

Câteva sute de persoane au ieşit, vineri seara, în Piaţa Tricolorului din Târgovişte, apoi au mărşăluit prin oraş, s-au oprit în faţa sediului Arhiepiscopiei şi au rostit Tatăl Nostru, iar în faţa Spitalului Judeţean Târgovişte şi pe centrul vechi au ţinut momente de reculegere în memoria victimelor din incendiul din clubul bucureştean Colectiv.

Ajunşi în faţa sediului Arhiepiscopiei Târgovişte, oamenii au îngenuncheat şi au zis Tatăl Nostru. Tot aici oamenii au huiduit, au strigat ”Ne rugăm oriunde, chiar şi pe stradă, nu trebuie să mergem să le dăm lor bani ca să ne rugăm”, ”Daniel, Daniel du-te după Viorel!”.

Tot în faţa Arhiepiscopiei Târgovişte s-a strigat ”şi pentru hoţii din clădirea asta: săriţi cu toţii şi strigaţi tare că România nu e de vânzare!”

error: Conţinut protejat !!