Mihai Fifor, ministrul Apărării: La Târgovişte se va înfiinţa un liceu militar

Mihai Fifor, ministrul Apărării: La Târgovişte se va înfiinţa un liceu militar

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a declarat, joi, la Târgovişte, unde efectuează o vizită de lucru la unităţi şi obiective militare, că a discutat cu autorităţile judeţene despre înfiinţarea unui liceu militar la Târgovişte, în contextul în care e nevoie de forţă de muncă bine calificată.

Propunerea înfiinţării unui liceu militar a fost făcută de senatorul PSD de Dâmboviţa Adrian Ţuţuianu.

”O idee care s-a conturat în discuţia de aici , să facem o analiză a nevoilor de personal tehnic pe care le are Armata pentru centrele de mentenanţă, să adăugăm nevoile pe care le au cei din industria naţională de apărare şi să înfiinţăm un liceu tehnic militar în Târgovişte, prin preluarea unui liceu tehnologic care actualmente are clase civile. În felul acesta dezvoltăm învăţământ militar la Târgovişte, dar şi răspundem nevoii de a avea personal calificat în centrele de mentenanţă şi în industria de apărare autohtonă”, a spus Adrian Ţuţuianu.

Ministrul Mihai Fifor a precizat că e nevoie de forţă de muncă bine calificată, în contextul în care MapN intenţionează să dezvolte centrele de mentenanţă ale Armatei.

”Nevoia de forţă de muncă bine calificată este foarte mare şi nu ne referim aici doar la maiştri militari pe care îi şcolarizează în momentul de faţă unităţile de învăţământ ale MapN. Propunerea domnului Ţuţuianu este extrem de binevenită pentru că putem să obţinem într-un liceu militar tehnic acea forţă de muncă necesară, iată, în facilităţi de genul acesta, pentru că intenţia Armatei este să dezvolte în perioada imediat următoare şi celelalte centre de mentenanţă ale MapN şi desigur vom avea aceeaşi problemă pe care o avem acum, aceea de a găsi forţă de muncă bine calificată. Pe de altă parte, discutăm de înfiinţarea unui nou liceu, deci o nouă unitate de învăţământ în structura de învăţământ a MapN, vă reamintesc că anul acesta, putem spune cu foarte mare bucurie, că redeschidem la Constanţa liceul militar de marină”, a afirmat Fifor.

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, efectuează, joi, o vizită de lucru în Dâmboviţa, a mers la Garnizoana Târgovişte, iar în program mai are deplasări la unităţi şi obictive militare din judeţ, precum şi la Mănăstirea Dealu, unde se va dezvolta un centru de recuperare a militarilor răniţi în teatrele de operaţii.

error: Conţinut protejat !!