Ministrul Economiei: Automecanica Moreni ar putea produce un transportor blindat 4×4

Ministrul Economiei: Automecanica Moreni ar putea produce un transportor blindat 4×4

Automecanica Moreni ar putea produce un transportor blindat 4×4, mai multe companii au realizat audituri şi sunt interesate în dezvoltarea acestei capabilităţi aici, a declarat, vineri, la Moreni, ministrul Economiei, Florin Spătaru.

„Discutăm acum de transportoarele 4×4, practic, Automecanica Moreni ar putea să fie cel care produce şi cel care asigură mentenanţa pentru astfel de transportoare”, a afirmat ministrul Florin Spătaru.

Acesta spune că sunt mai multe companii interesate să producă transportoare blindate la Automecanica Moreni.

„Mă aştept ca în urma diverselor acţiuni de audit organizate de mai multe companii interesate în dezvoltarea acestei capabilităţi aici, cei de la managementul Automecanica să acţioneze pentru a putea respecta aceste standarde şi, ulterior, să începem producţia cât mai repede. Ăsta este un exemplu, sunt mai multe companii care îşi doresc o colaborare, iar Ministerul Economiei, ca acţionar al automecanica Moreni, va asigura tot sprijinul financiar şi operaţional pentru ca acest lucru să se întâmple”, a mai spus ministrul Florin Spătaru.

La acest moment, la Automecanica Moreni nu se produce niciun tip de transportor, se face doar mentenanţă.

„Se face doar mentenanţă, avem şi poiecte în domeniul civil, construcţii metalice care se produc în halele de aici”, a precizat ministrul Economiei.

Ministrul Florin Spătaru a participat, vineri, la Moreni, judeţul Dâmboviţa, la un eveniment prilejuit de aniversarea a 54 de ani de activitate a Automecanica Moreni.

În discursul său de la Automecanica Moreni, ministrul a vorbit despre necesitatea modernizării fabricii şi rentabilizării acesteia.

La evenimentul de la Moreni au fost prezenţi şi ambasadorul Ucrainei la Bucureşti, Prokopchuk Ihor, Iulian Chifu – consilier al pimului ministru, preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, autorităţi locale, parlamentari, reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale.

Automecanica Moreni a fost înfiinţată în 1968, sub numele de IAM, având ca principal obiect de activitate fabricarea de autovehicule blindate pe roţi. Pe parcursul celor 54 de ani de activitate a realizat peste 15.000 de produse, majoritatea destinate exportului în spaţiul ex-Sovietic, fosta Republica Democrată Germană, Algeria, Bangladesh. Pe site-ul societăţii, se arată că produsele fabricate la Uzina Automecanica Moreni au participat la multe misiuni de securitate şi stabilitate, de menţinere a păcii şi a ordinii publice în diferite ţări, precum Iugoslavia, Irak, Afganistan.

Automecanica Moreni este filială a Romarm aflată sub autoritatea Ministerului Economiei.

error: Conţinut protejat !!