Ministrul Rovana Plumb s-a întâlnit cu primari din judeţ, la Şotânga

Ministrul Rovana Plumb s-a întâlnit cu primari din judeţ, la Şotânga

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, deputat PSD în Colegiul 2 Pucioasa, judeţul Dâmboviţa, s-a întâlnit, sâmbătă, la Şotânga, cu primari din Dâmboviţa cu care a discutat atât probleme de natură politică, dar şi pe zona administrativă, în special de investiţii apă-canal.

”Am discutat, în primul rând, cu primarii despre partea politică, de pregătirea pentru următoarea perioadă preelectorală şi apoi campania electorală, alegerile europarlamentare, am discutat de nevoia de mobilizare, am discutat în linii mari componentele bugetare pentru 2014, de faptul că România este pe primul loc în ceea ce priveşte creşterea economică şi pe locul doi ca producţie industrială, despre faptul că vor creşte salariul minim, pensia”, a declarat Rovana Plumb.

La nivelul judeţului Dâmboviţa mai puţin de jumătate dintre localităţi sunt racordate la apă şi canal. Se derulează, în prezent, prin Compania de Apă Târgovişte-Dâmboviţa un proiect cu finanţare europeană de 140 de milioane de euro pentru investiţii de apă canal în toate oraşele judeţului.

”În ceea ce priveşte investiţiile, s-au ridicat la această întâlnire, nivelul judeţului, probleme în ceea ce priveşte infrastructura de apă şi canal, în general cea finanţată prin POR, completări care se pot face prin Administraţia Fondului pentru Mediu în ceea ce priveşte anumite extinderi, despre faptul că mai sunt comune sub 2.000 de locuitori care au nevoie de investiţii de apă şi canal şi care nu ar putea să intre în Masterplanul2”, a mai spus ministrul Rovana Plumb.

La întâlnirea cu primarii au participat preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, precum şi parlamentari PSD de Dâmboviţa.

error: Conţinut protejat !!