Ministrul Transporturilor: Se va relua transportul feroviar de călători Târgovişte-Pietroşiţa din octombrie

gara-pietrosita

Transportul feroviar de persoane pe ruta Târgovişte-Pietroşiţa se va relua din octombrie, a anunţat, joi, la Pietroşiţa, ministrul Transporturilor, Iulian Matache.

Ruta respectivă a fost închisă acum doi ani din cauză că nu era profitabilă.

”Dimineaţă am avut o discuţie cu directorul general de la CFR Călători şi domnia sa mi-a comunicat că începând cu 1 octombrie două perechi de trenuri vor veni pe această relaţie şi vor intra pe secţia aceasta de circulaţie. Ea a fost la privat, privaţii s-au retras, iar acum va trebui să găsim soluţii. În cazul acesta am găsit soluţii. E un termen pe care eu mi-l asum astăzi, sper să fie 1 octombrie. Dacă nu, înseamnă că unii dintre colegii mei vor avea discuţii neprincipiale în condiţiile în care nu se ţin de cuvânt”, a declarat ministrul Transporturilor, Iulian Matache.

Preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a spus că s-au făcut investiţii importante acum câţiva ani în zona căii ferate din Pietroşiţa.

”În anul 2009 s-au făcut nişte lucrări de consolidare terasamente în zonă, care sunt de vreo 2 milioane de euro. În anul 2012, la începutul anului s-a suspendat circulaţia trenurilor de călători. Din 2012 până astăzi toate demersurile făcute de noi au rămas fără niciun fel de rezultat”, a afirmat Ţuţuianu.

Ministrul Transporturilor, Iulian Matache, s-a aflat, joi, într-o vizită de lucru în judeţul Dâmboviţa. A mers la gările din Pietroşiţa şi Pucioasa, unde au fost prezenţi primarii localităţilor din zonă, parlamentari de Dâmboviţa, prefectul şi preşedintele consiliului judeţean. În programul vizitei ministrului Transporturilor au mai fost deplasări la poduri din Pucioasa şi Viişoara, care necesită lucrări de consolidare şi reparaţii, precum şi la DN 71 Sinaia-Târgovişte şi DN 7 Bâldana-Titu, drumuri pentru care autorităţile locale fac demersuri de lărgire la patru benzi şi modernizare.

oficiali-gara-pietrosita

error: Conţinut protejat !!