Misiune de pregătire a jandarmilor cu sprijinul partenerilor francezi, la Centrul de la Ochiuri

Misiune de pregătire a jandarmilor cu sprijinul partenerilor francezi, la Centrul de la Ochiuri

Comandanţii grupărilor de jandarmi mobile din teritoriu sunt instruiţi, la centrul de la Ochiuri, judeţul Dâmboviţa, cu sprijinul partenerilor de la Jandarmeria din Franţa, în acţiuni privind conducerea operaţiunilor de restabilire a ordinii publice, se arată într-un comunicat al Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri, remis joi.

”În perioada 31.03. – 04.04.2014 se desfăşoară o misiune de sprijin temporar în domeniul menţinerii şi restabilirii ordinii publice, activitate realizată cu sprijinul domnului colonel Philippe Thiriot, şeful diviziei de instrucţie din cadrul Centrului de la Saint Astier şi a domnului maior Patrick Castaing, consilierul francez al inspectorului general al Jandarmeriei Române”, se arată în comunicatul Centrului de Jandarmi Ochiuri.

Misiunea constă într-o activitate de pregătire a instructorilor din centru şi a comandanţilor grupărilor de jandarmi mobile din teritoriu, privind conducerea operaţiunilor de restabilire a ordinii publice.

”Prezenţa expertului francez din cadrul Centrului de la Saint Astier la sediul centrului de la Ochiuri constituie un semn al consolidării înfrăţirii dintre cele două instituţii de învăţământ, realizată în 2007”, se mai arată în comunicatul Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri.

error: Conţinut protejat !!