Moment aniversar în Arhiepiscopia Târgoviştei

Moment aniversar în Arhiepiscopia Târgoviştei

Arhiepiscopul şi mitropolitul Târgoviştei Nifon şi-a sărbătorit ziua de naştere, sâmbătă, la reşedinţa arhiepiscopală din Târgovişte, în acest an în care se vor împlini 15 ani de arhipăstorire pe tronul arhieresc de la Târgovişte.

La eveniment au participat: ministrul secretar de stat la Secretariatul de Stat pentru Culte – Victor Opaschi, ministrul Mediului – Rovana Plumb, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Adrian Ţuţuianu, prefectul Victor Sanda, parlamentari, alte oficialităţi locale şi judeţene, părinţii consilieri de la Centrul Eparhial, părinţii protopopi, profesori de la şcolile de teologie din Eparhie, stareţi şi stareţe, precum şi delegaţi ai preoţilor din Eparhie.

Manifestarea a debutat cu slujba de Te Deum, în Aula Sf. Voievod Neagoe Basarab, în prezenţa oaspeţilor şi a invitaţilor, la finalul căreia Grupul Coral Bărbătesc Valachia Christiana a oferit un scurt dar muzical Înaltpreasfinţiei Sale.

6

”În cuvântul său, Înaltpreasfinţia Sa a vorbit despre extraordinarul dar al vieții oferit nouă, fiecăruia în parte, de către Creator, ca modalitate unică și specială de a experimenta asemănarea cu El. Înaltul Ierarh a ţinut să sublinieze și faptul că, pentru fiecare fiinţă umană, esenţial în viaţă este să-şi urmeze propria sa vocaţie, slujind lui Dumnezeu şi oamenilor. Din această perspectivă, cele mai frumoase roade ale vieţii omului sunt acelea de care se bucură întreaga comunitate şi care slujesc propovăduirii Evangheliei lui Hristos”, se arată într-un comunicat al Arhiepiscopiei Târgovişte, remis duminică.

error: Conţinut protejat !!