Municipiul Târgovişte riscă să piardă banii europeni din proiectul de realizare a centurii ocolitoare

Municipiul Târgovişte riscă să piardă banii europeni din proiectul de realizare a centurii ocolitoare

Există posibilitatea ca fondurile europene de realizare a centurii ocolitoare a municipiului Târgovişte să fie pierdute, din cauza întârzierii foarte mari înregistrată la acest proiect, a declarat viceprimarul Târgoviştei Cristian Stan, citat de Agerpres.

Lucrările la centura Târgoviştei sunt abandonate din 2012.

La acest moment lucrările la centură sunt efectuate în proporţie de 25-30%.

”Există această posibilitate (pierderea banilor europeni, n.r.). Termenul de execuţie nu trebuie să depăşească septembrie 2015, cu tot cu decontare până la sfârşitul anului 2015. Există această posibilitate. Cert este că am ajuns în momentul de faţă când nu avem semnat un contract de execuţie, din motive unele obiective, altele subiective şi Târgoviştea riscă să piardă un proiect foarte important”, a spus viceprimarul Târgoviştei Cristian Stan.

Contractul de finanţare pentru centura ocolitoare a municipiului Târgovişte a fost semnat în februarie 2009. Iniţial partea de execuţie ar fi trebuit finalizată în luna august 2012, dar a fost reziliat contractul de execuţie de lucrări încheiat CAST SRL din cauza întârzierii foarte mari a lucrărilor.

De asemenea proiectul european a suferit o corecţie fianciară de 25% din cauza neregulilor constatate de Autoritatea de Audit din cadrul Ministerului Dezvoltării.

Lucrările de reabilitare şi modernizare a drumului de centură a municipiului Târgovişte sunt finanţate prin Programul Operaţional Regional (POR).

Valoarea totală a proiectului este de 88,7 milioane lei, dintre care 70,2 milioane de lei sunt nerambursabili.

Investiţia urmăreşte, pe lângă modernizarea şi reabilitarea a 13,8 kilometri de drum, şi extinderea şoselei de centură la patru benzi de circulaţie (acolo unde va fi posibil), precum şi reabilitarea podurilor şi a pasajelor aflate pe traseu, realizarea unei reţele de canalizare, reabilitarea trotuarelor şi a sensurilor giratorii.

Vicepremierul Liviu Dragnea a anunţat, la vizita efectuată săptămâna trecută în judeţul Dâmboviţa, că multe dintre proiectele cu fonduri europene derulate în Târgovişte sunt în întârziere, la unele sunt probleme legate de calitatea lucrărilor, iar Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) va trimite o comisie să verifice aceste aspecte şi să întocmească un raport.

error: Conţinut protejat !!