Noutatea Festivalului ”Ion Dolănescu” din acest an, concert în localitatea natală a artistului, la Perşinari

dolanescu-1

Festivalul ”Ion Dolănescu” a început sâmbătă. Noutatea ediţiei din acest an este concertul din comuna natală a marelui artist, Perşinari, judeţul Dâmboviţa.

Ionuţ Dolănescu a declarat, sâmbătă, pentru Agerpres, că în acest an se împlinesc 35 de ani de când tatăl său l-a urcat pe scenă pentru prima dată.

Ionuţ Dolănescu a spus că este fericit să sărbătorească cei 35 de ani de activitate artistică la a treia ediţie a Festivalul ”Ion Dolănescu”, care a debutat sâmbătă chiar în comuna natală a marelui artist, la Perşinari, judeţul Dâmboviţa.

”În acest an eu marchez 35 de ani de când tatăl meu, marele interpret Ion Dolănescu, m-a urcat pe scenă pentru prima dată, la vârsta de nouă ani, pe stadionul din Feteşti. Cu prilejul celei de-a treia ediţie a Festivalului ‘Ion Dolănescu’ îmi serbez şi 35 de ani de activitate artistică”, a declarat, la Perşinari, pentru Agerpres, Ionuţ Dolănescu.

Acesta a spus că este fericit că Festivalul ‘Ion Dolănescu’ are continuitate.

dolanescu-tutuianu

”Sunt foarte, foarte fericit că la insistenţele domnului preşedinte Ţuţuianu (Adrian Ţuţuianu, preşedinte CJ Dâmboviţa, n.r.) şi a Centrului Judeţean de Cultură din Dâmboviţa am reuşit, iată, în acest an, să aducem Festivalul ‘Ion Dolănescu’ la cea de-a treia ediţie chiar în lucul de baştină al marelui artist, în comuna Perşinari (…). Din păcate în acest an nu am reuşit să facem festival concurs, de fapt acest festival este dedicat tinerilor interpreţi, oamenilor care dorecs să cânte şi să preia repertoriul interpretului Ion Dolănescu, dar sperăm că în anii următori vom continua cu festivalul-concurs. În acest an va fi doar un festival-spectacol”, a mai spus Ionuţ Dolănescu.

Acesta a adăugat că îşi propune să deschidă o expoziţie cu obiecte ale lui Ion Dolănescu în casa părintească de la Perşinari.

”Îmi dorecs să fac o expoziţie în casa părintească, o expoziţie în care să arătăm costumele pe care le-a purtat Ion Dolănescu, cămăşile lui naţionale, maşina de cusut a bunicii Gherghina. Avem multe lucruri personale ale lui Ion Dolănescu pe care aş dori să le expun şi oamenii să le poată vedea, cu siguranţă că în anii următori vor avea loc şi aceste evenimente”, a spus Ionuţ Dolănescu.

Festivalul ”Ion Dolănescu” are loc în perioada 8-9 octombrie. În prima zi concertele au loc la Perşinari, iar în a doua zi la Târgovişte. Printre cei care vor susţine recitaluri sunt Irina Loghin, Maria Ciobanu, Doiniţa şi Ionuţ Dolănescu.

Organizatorii Festivalului ”Ion Dolănescu” sunt Consiliul Judeţean Dâmboviţa – prin Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa, Primăria Municipiului Târgovişte şi Fundaţia Culturală ”Ion Dolănescu”.

dolanescu-2

error: Conţinut protejat !!