Oana Vlăducă (Pro România), despre situaţia din învăţământ: Decenţa ar obliga la demisie/demitere

Oana Vlăducă (Pro România), despre situaţia din învăţământ: Decenţa ar obliga la demisie/demitere

Ministrul Monica Anisie a compromis dreptul la educaţie pentru mulţi elevi, pe perioada coronacrizei şi a provocat cea mai haotică perioadă din istoria sistemului de învăţământ, iar decenţa ar obliga la demisie/demitere, susţine, într-o declaraţie de presă, remisă marţi, deputatul Pro România Oana Vlăducă.

„Ultimele două luni de zile au arătat ce înseamnă să abuzezi de numirea unor docili fără anvergură în funcţii-cheie. Ministrul Educaţiei, dna Anisie, a fost pusă în Guvern de către domnul Orban cam la fel cum a fost pus domnul Orban premier. Căutaţi orice explicaţii doriţi, dar competenţa nu se va regăsi printre ele. Dacă ai un ministru incompetent, e grav. Dacă ai un ministru al Educaţiei incompetent, e tragic!”, afirmă Oana Vlăducă.

Parlamentarul adaugă că situaţia actuală din învăţământ bulversează atât elevii, cât şi părinţii şi cadrele didactice.

„Dna  Anisie a compromis dreptul la educaţie pentru mulţi elevi, pe perioada coronacrizei. Bâlbâieli, decizii fără argumente, declaraţii contradictorii, lipsă de înţelegere a riscurilor sistemului şi completă lipsă de viziune – toate au provocat cea mai haotică perioadă din istoria sistemului de învăţământ. Întrebaţi pe oricine – preşcolari, elevi, studenţi, părinţi, bunici, personal din învăţământ – şi vă vor răspunde cu revoltă pentru nesiguranţa din aceste luni”, precizează deputatul de Dâmboviţa Oana Vlăducă.

Conform parlamentarului, nu au fost comunicate în timp util scenariile şi măsurile avute în vedere de minister, în contextul pandemiei de coronavirus.

„Nu au fost comunicate nici măcar acum variantele de metodologii pentru examenele din anii terminali; nu au fost comunicate în timp util procedurile pentru concursurile de titularizare şi definitivat; nu au fost comunicate graficul şi modalitatea în care se vor da probele de aptitudini pentru admiterea în unităţile de învăţământ vocaţional; nu au fost comunicate posibile scenarii pentru încheierea anului şcolar; nu a fost elaborată o procedură de lucru la domiciliu pentru cadrele didactice (…); nu a fost implementat şi actualizat programul Euro 200, astfel încât toţi elevii să aibă la dispoziţie un computer, laptop sau tabletă pentru continuarea studiilor”, susţine deputatul Oana Vlăducă.

În opinia parlamentarului, pentru situaţia existentă din învăţământ se impune o demisie sau o demitere.

„Pentru toate aceste şi pentru multe altele, decenţa ar obliga la demisie/demitere. Dacă ar mai fi vreo urmă de decenţă prin Palatul Victoria”, afirmă Oana Vlăducă.

error: Conţinut protejat !!