Operatorul de salubrizare din Târgovişte, amendat pentru nereguli

gunoi

Poliţia Locală Târgovişte a amendat cu 9.000 de lei firma Supercom, operatorul de salubrizare din municipiu, pentru mai multe nereguli legate de colectarea gunoiului, starea necorespunzătoare a pubelelor şi a locaţiilor unde acestea sunt amplasate.

”În perioada 11.01.2016-15.01.2016, poliţiştii locali din cadrul Biroului Control – Compartimentul Protecţia Mediului au efectuat o acţiune de verificare în municipiul Târgovişte, în zonele unde se depozitează resturi de materiale de construcţii şi deşeuri menajere, dar şi la europlatformele destinate colectării gunoiului, ce se găsesc sub directa administrare a S.C. Supercom S.A. Astfel, în urma controalelor s-a constatat că pe raza municipiului Târgovişte, există un număr total de 530 de eurocontainere şi 173 de platforme ecologice dintre care: 20 fără gard şi poartă, 64 fără porţi, 2 cu porţile înfundate, 4 fără gard, 6 fără eurocontainere, 2 cu împrejmuiri incomplete şi 75 complete”, se arată în comunicatul Poliţiei Locale Târgovişte.

De asemenea s-a constatat că unele pubele erau amplasate în apropierea ferestrelor locuinţelor.

”La cele mai multe dintre eurocontainerele din Târgovişte lipsesc capacele, ceea ce contravine Art. 37 alin. (1) şi (2) din Anexa Ordinului nr. 119/2014 pentru aprobarea Normelor de igienă şi sănătate publică privind mediul de viaţă al populaţiei. În Microraionul VI, în unele locaţii, sunt amplasate eurocontainere fără a se respecta distanţa minimă de 10 m faţă de ferestrele locuinţelor conform Art. 4,  lit. a) din Anexa Ordinului nr. 119/2014, iar în Microraioanele XI şi XII, eurocontainerele din interiorul platformelor sunt în număr foarte mic (1-2 eurocontainere într-o platformă ce deserveşte mai multe imobile)”, se arată în comunicatul Poliţiei Locale Târgovişte.

În urma controalelor au fost aplicate, în total, 18 sancţiuni contravenţionale în valoare de 9.000 de lei.

error: Conţinut protejat !!