Pagubă de 5 miliarde lei, concedieri şi dosar penal deschis în cazul contoarelor de apă desigilate de la Titu

Pagubă de 5 miliarde lei, concedieri şi dosar penal deschis în cazul contoarelor de apă desigilate de la Titu

O pagubă de 500.000 de lei, trei salariaţi concediaţi şi deschiderea unui dosar penal sunt rezultatele cercetării incidentului de la Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa, după ce  aproape 40 de contoare de apă de scări de bloc din localitatea Titu au fost descoperite desigilate, iar unele montate invers pentru a scădea consumul real.

Neregulile au fost anunţate în luna mai, într-o conferinţă de presă, de directorul Companiei de Apă Târgovişte Dâmboviţa, Mircea Constantin, care a precizat că au fost descoperite după ce conducerea companiei a hotărât să inventarieze abonaţii.

Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa explică, într-un comunicat de presă, remis vineri, cu un limbaj de lemn şi fără a spune nimic despre ce s-a întâmplat la Titu, concluziile comisiei interne de anchetă.

[spoiler title=”Comunicat de presă” open=”yes” style=”fancy” icon=”plus-circle”]

Comunicat de presa

S.C. Compania de Apa Targoviste – Dambovita S.A., anunta incheierea lucrarilor efectuate de Comisia de cercetare disciplinara prealabila, de constatare si evaluare a prejudiciului constituita in baza Deciziei nr. 124/15.05.2015, referitoare la  savarsirea unor abateri de la normele si procedurile interne de lucru, inclusiv eventualele fapte ce pot imbraca forma penala, care pot fi izvorul unor prejudicii de natura patrimoniala inregistrate de S.C. Compania de Apa Targoviste S.A. prin fapte de omisiune (inactiune), fie prin fapte savarsite cu intentie de catre anumiti salariati din cadrul Sectorului Titu.

Calculul aproximativ al prejudiciului stabilit de catre Comisia de cercetare disciplinara prelabila precum si de constatare si evaluare a prejudiciului aferent Asociatiilor de Proprietari din cadrul Sectorului Titu, cauzat  Companiei de Apa Targoviste Dambovita S.A. in perioada martie 2014 – aprilie 2015 si iunie 2015, in urma neregulilor constatate de catre comisia de control si au facut obiectul cercetarii disciplinare este de 559.349, 91 lei.

Fata de împrejurările in care a fost săvârșită fapta  si de consecințele faptei, Comisia de cercetare,  a propus spre aprobare Directorului General, ca sancțiuni disciplinare, urmatoarele:

  • Desfacerea disciplinara a contractului individual de munca conform prevederilor art 248, alin.1, lit e) din Codul muncii a 3 (trei) salariati din cadrul Sectorului Titu – CATD;
  • Sanctionarea conform prevederilor art 248, alin.1, lit c) din Codul muncii cu reducerea salariului de baza pe o durata de 3 luni cu 10% a 4 (patru) salariati ai CATD.
  • Sanctionarea cu reducerea salariului de baza pe o durata de 3 luni cu 5% conform prevederilor art 248, alin.1, lit c) din Codul muncii a 2 (doi) salariati;
  • Sanctionarea conform prevederilor art 248, alin.1, lit a) din Codul muncii cu avertisment scris a unui salariat;

Conform calculului estimativ al prejudiciului cauzat societatii, in cuantum de 559.349, 91 lei, consideram ca societatea se constituie parte civila in procesul penal, intrucat facturarea apei potabile catre populatia orasului Titu nu s-a efectuat corespunzator, urmand ca suma sa fie recuperata de la persoanele gasite vinovate de catre organele ce cercetate abilitate.

Subliniem faptul ca in data de 15.06.2015 a fost formulata de catre reprezentantii S.C. Compania de Apa Targoviste – Dambovita S.A. o plangere penala in acest sens si inaintata Inspectoratului de Politie Dambovita.

BIROUL DE PRESA AL COMPANIEI DE APA TARGOVISTE DAMBOVITA

[/spoiler]
error: Conţinut protejat !!