#parlamentare2016 Dâmboviţa: Secţiile de votare s-au deschis, nu sunt probleme

#parlamentare2016 Dâmboviţa: Secţiile de votare s-au deschis, nu sunt probleme

Secţiile de votare s-au deschis la ora 7.00, iar în judeţul Dâmboviţa procesul electoral a început fără incidente, conform Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Dâmboviţa.

Votarea a început la ora 7,00 și are loc până la ora 21,00. La ora 21,00, președintele biroului electoral al secției de votare declară votarea încheiată și dispune închiderea secției. Persoanelor care la ora 21,00 se află în sala unde se votează li se permite să își exercite dreptul de vot.

Alegătorii pot să voteze numai la secția de votare la care este arondată strada sau localitatea unde își au domiciliul ori reședința.

În cazul în care alegătorii se află în altă unitate administrativ-teritorială din cadrul aceleiași circumscripții electorale, aceștia pot vota la orice secție de votare din cadrul circumscripției electorale unde își au domiciliul sau reședința.

Pentru alegerile parlamentare sunt câte două buletine de vot, unul pentru Camera Deputaților și unul pentru Senat.

Fiecare alegător are dreptul la un singur vot pentru alegerea Senatului și la un singur vot pentru alegerea Camerei Deputaților. Fiecare alegător își exprimă votul personal, iar exercitarea votului în numele altui alegător este interzisă.

error: Conţinut protejat !!