Parole uşor de ghicit, folosite pe internet

Parole uşor de ghicit, folosite pe internet

Un studiu realizat de Google Apps în Anglia dezvăluie cele mai comune parole alese de cei care stau pe internet, care nu garantează un nivel de securitate prea ridicat.

Reţele de socializare, adrese de mail, operaţiuni bancare online, aplicaţii de tot felul sunt tot atâtea instrumente securizate unde este nevoie de parole.

Cei mai mulţi îşi pun numele lor sau pe al animalului de companie. Alţii utilizează o dată specială pentru ei, cum ar fi data naşterii sau a căsătoriei.

Alte parole nerecomandate şi totuşi folosite pe scară largă sunt numele unui copil din familie, numele unui alt membru al familiei, locul naşterii utilizatorului, locul preferat pentru vacanţă, sportul favorit sau numele unei echipe sportive. Unii internauţi folosesc chiar termenul „password”.

Site-ul splashdata a publicat un studiu în care enumeră cele mai nefericite 25 de parole din 2012. Printre acestea, suita de numere „123456”, „abc123”, „dragon”, „baseball”, „iloveyou”, dar şi „jesus”, „welcome” sau „football”. În studiu se mai menţionează că 48% din cei intervievaţi au declarat că au comunicat parola unei alte persoane, în timp ce 3% spun că şi-au scris parola pe o bucată de hârtie pusă aproape de calculator.

error: Conţinut protejat !!